Vaslui: Alte 11 persoane, la spital cu suspiciune de hepatită A. În total, 72 de cazuri sunt confirmate în judeţ

Unsprezece persoane din municipiul Vaslui, majoritatea copii, au fost internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu suspiciune de hepatită virală de tip A, acesta fiind al treilea focar înregistrat în ultima perioadă în judeţ, unde sunt 72 de cazuri confirmate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

70 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Alte 11 persoane, la spital cu suspiciune de hepatită A. În total, 72 de cazuri sunt confirmate în judeţ

Vaslui: Alte 11 persoane, la spital cu suspiciune de hepatită A. În total, 72 de cazuri sunt confirmate în judeţ (Imagine: Shutterstock)

Conform autorităţilor sanitare vasluiene, pacienţii provin din două familii care locuiesc în zona Libertăţii - Racova din municipiul Vaslui, iar situaţia a fost raportată către autorităţile sanitare atât de conducerea Spitalului Judeţean, unde au ajuns bolnavii, cât şi de unitatea de învăţământ unde învaţă o parte dintre copiii care s-au îmbolnăvit.

”Mediatorul şcolar, care ţine legătura cu familiile din care provin copiii cu boală, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Vaslui pentru a se lua măsurile care se impun. Patru elevi au ajuns la spital cu hepatită, unul revenind în colectivitate, după ce s-a stabilit că este în regulă şi nu mai reprezintă un pericol de răspândire a bolii”, a declarat, marţi, directorul Şcolii nr. 1 Vaslui, Maria Sandu.

În judeţul Vaslui, în ultima perioadă au fost confirmate două focare de hepatită de tip A, în localităţile Păltiniş şi Doagele, iar autorităţile sanitare spun că acestea continuă să se extindă, numărul total al bolnavilor ajungând la 72, majoritatea fiind copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici