Vaslui: Anchetă în cazul unui poliţist şi jandarm care în timpul serviciului au mers la o petrecere

Un poliţist şi un jandarm din Vaslui sunt cercetaţi disciplinar după ce, în cursul unei nopţi în care erau de serviciu, au mers la o petrecere şi s-au fotografiat, în uniformă, alături de o tânără, iar într-una din fotografii poliţistul apare ţinând pistolul la tâmpla prietenei sale.

89 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Anchetă în cazul unui poliţist şi jandarm care în timpul serviciului au mers la o petrecere

Vaslui: Anchetă în cazul unui poliţist şi jandarm care în timpul serviciului au mers la o petrecere (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vaslui au constituit o comisie mixtă pentru a face ancheta disciplinară, în urma căreia se va stabili şi ce sancţiune va primi fiecare din cei doi angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Primele informaţii arată că poliţistul şi jandarmul au mers împreună, în timp ce se aflu în serviciul de patrulare în Vaslui, la o petrecere de majorat a prietenei poliţistului, sub pretextul că vrea să-i înmâneze un cadou. Ajunşi în localul din suburbia Moara Grecilor din Vaslui, cei doi au început să se fotografieze alături de prietena poliţistului, ambii fiind îmbrăcaţi în uniforme. Mai mult, în două fotografii apare şi arma din dotarea poliţistului. Într-una dintre fotografii poliţistul apare ţinând arma la tâmpla prietenei sale, iar în cealaltă tânăra ţine pistolul în dreptul frunţii unui alt tânăr, care se afla la petrecere.

"La nivelul IPJ Vaslui s-a declanşat în regim de urgenţă procedura de cercetare disciplinară a poliţistului, urmând ca la finalul anchetei şi după consultarea Consiliului de Disciplină din cadrul instituţiei să fie luată o măsură de sancţionare disciplinară, una din cele prevăzute în Statutul Poliţistului. În astfel de cazuri se poate merge de la mustrare în scris până la destituirea din Poliţie", a declarat, vineri, Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Potrivit sursei citate, poliţistul din fotografie care va fi cercetat disciplinar este agentul Alin Patrichi, în vârstă de 27 de ani, şi lucrează în cadrul Poliţiei Municipale Vaslui din anul 2004.

În privinţa jandarmului care forma acea patrulă mixtă cu poliţistul, şi acesta va fi cercetat disciplinar.

"Faţă de poliţist, angajatul nostru nu are o vinovăţie atât de mare. Din ce ştiu eu, apare doar într-o singură poză, alături de o blondă şi un poliţist. Nu pot să mă pronunţ şi să vă spun ce sancţiuni riscă", a afirmat, la rândul său, Paul Smântănă, inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui.

Acesta nu a făcut public numele angajatului care apare în fotografie, menţionând doar că este vorba despre un sergent în vârstă de 23 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici