Vaslui: Bărbat mort în ambulanţă, după ce rudele au aşteptat 40 de minute o autosanitară

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din localitatea vasluiană Zorleni, a murit în ambulanţă, miercuri, după ce familia acestuia a aşteptat mai bine de 40 de minute o autosanitară care trebuia să vină la doar zece kilometri distanţă de staţia din Bârlad a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui.

53 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Bărbat mort în ambulanţă, după ce rudele au aşteptat 40 de minute o autosanitară

Vaslui: Bărbat mort în ambulanţă, după ce rudele au aşteptat 40 de minute o autosanitară (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Disperate că ambulanţa nu a venit în urma solicitării, rudele au decis să-l transporte cu o maşină particulară către Spitalul de Urgenţă Bârlad, pe drum bărbatul intrând în stop cardio-respirator.

La mijlocul traseului dintre localitatea de domiciliu de unde fusese solicitată ambulanţa şi spital, vasluianul a fost preluat de autosanitara trimisă în cele din urmă de către SAJ Vaslui la solicitare. Potrivit declaraţiilor rudelor bărbatului, ambulanţa nu avea însă medicul de serviciu, deşi acestea anunţaseră înainte de a pleca de acasă că bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa.

La preluarea pacientului, asistenta a început manevrele de resuscitare, solicitând prin staţie un echipaj medical suplimentar, având în vedere că bărbatul era în stop cardio-respirator. Abia după ce autosanitara a intrat pe poarta spitalului din Bârlad a ajuns şi o ambulanţă cu medic, însă era deja prea târziu, în condiţiile în care personalul medical de la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului de Urgenţă nu a mai putut decât să constate decesul bărbatului.

"Ne-a fost sesizat acest caz şi am deschis o anchetă pentru a stabili dacă angajaţii de la Ambulanţă se fac vinovaţi de moartea bărbatului. Vom verifica dacă într-adevăr nu a existat nicio autosanitară în staţie pe durata celor 40 de minute cât susţin rudele că a fost aşteptată o ambulanţă. Important este şi rezultatul necropsiei pentru a vedea care a fost cauza decesului bărbatului", a declarat Andrei Barbău, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Acesta este al doilea de caz în doar câteva zile când o persoană moare în ambulanţă.

Managerul SAJ Vaslui, Dan Filibiu, precum şi directorul medical al aceluiaşi serviciu, Mariana Niţoi, au fost suspendaţi din funcţii, miercuri seară, din dispoziţia secretarului de stat Raed Arafat, după ce un bătrân în vârstă de 73 de ani a murit în ambulanţă la 11 ore de la solicitarea unei autosanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici