Vaslui: Circul unde s-a prăbuşit o tribună cu spectatori, amendat de ITM cu 30.000 de lei

Proprietarii circului cu animale acvatice unde una din tribunele cu spectatori s-a prăbuşit, miercuri seară, la Vaslui, zece copii fiind răniţi, a fost amendat cu 30.000 de lei de către Inspectoratul Teritorial de Muncă, pentru muncă la negru şi nerespectarea normelor de securitate a muncii.

99 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Circul unde s-a prăbuşit o tribună cu spectatori, amendat de ITM cu 30.000 de lei

Vaslui: Circul unde s-a prăbuşit o tribună cu spectatori, amendat de ITM cu 30.000 de lei

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui i-a amendat, joi, pentru încălcarea legislaţiei muncii, pe responsabilii circului cu animale acvatice aflat la Vaslui, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe lângă sancţionarea cu 10.000 de lei pentru nerespectarea securităţii muncii, fapt ce a dus la prăbuşirea tribunei cu spectatori, firma care administrează circul a fost amendată cu 20.000 de lei, după ce doi angajaţi au fost descoperiţi lucrând fără forme legale.

"Din cercetările desfăşurate după incidentul cu prăbuşirea tribunei, s-a constatat că evenimentul s-a produs din cauza montării necorespunzătoare a acelei tribune, fiind vorba de nerespectarea măsurilor corespunzătoare de securitate a muncii. În plus, pe relaţii de muncă, au fost identificaţi doi lucrători care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă, aşa cum prevede legislaţia în domeniu”, a declarat, joi, inspectorul şef al ITM Vaslui, Alin Mocanu.

Pe lângă sancţiunile ITM Vaslui, poliţiştii vasluieni au deschis dosar penal pentru vătămare corporală în culpă, după ce zece copii au fost răniţi în urma prăbuşirii tribunei.

Poliţiştii au stabilit că tribuna cu spectatori, lungă de aproximativ 20 de metri şi pe cinci rânduri, s-a prăbuşit din cauza amplasării acesteia în interiorul cortului direct pe sol, ceea ce nu ar fi asigurat o stabilitate corespunzătoare construcţiei, realizată dintr-un schelet metalic şi blaturi din lemn.

Conform anchetatorilor, solul moale ar fi suferit modificări din cauza greutăţii tribunei, fapt ce a dus la schimbarea centrului de greutate şi la prăbuşirea construcţiei.

"În momentul prăbuşirii, pe acele bănci se aflau atât copii, cât şi părinţi, însă fără a se putea stabili numărul exact al acestora. A fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca, pe parcurs, să se stabilească şi care sunt persoanele care se fac vinovate de producerea incidentului", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit acesteia, fetiţa de opt ani, care a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui cu contuzie la gambă, traumatism cranian şi excoriaţii, a fost externată, la fel ca şi un bărbat de 47 de ani, cu contuzie la gambă, care şi acesta a avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Circul unde s-a prăbuşit tribuna cu tot cu spectatori se află de marţi în Vaslui şi urma să stea în oraş până joi, având câte o reprezentaţie în fiecare din cele trei zile.

Costul unui bilet era de 25 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii, în spectacolul de o oră fiind prezentate evoluţii ale unor animale acvatice, cum ar fi foci şi lei de mare. Animalele aparţin unei familii din Austria, circul fiind organizat de către o întreprindere individuală din Piatra Neamţ.

Cazul de află şi în atenţia Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vaslui, care desfăşoară o anchetă în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici