Vaslui: Drum judeţean blocat cu utiliaje şi maşini de săteni nemulţumiţi de starea carosabilului - FOTO

Zeci de săteni din localitatea vasluiană Deleni au blocat, joi, Drumul Judeţean 245E cu utiliaje şi maşini, nemulţumiţi de starea carosabilului, plin de gropi şi denivelat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

760 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Drum judeţean blocat cu utiliaje şi maşini de săteni nemulţumiţi de starea carosabilului - FOTO

Vaslui: Drum judeţean blocat cu utiliaje şi maşini de săteni nemulţumiţi de starea carosabilului - FOTO

Protestul a pornit, spontan, atunci când un şofer a rămas cu maşina blocată în drum, după ce un amortizor i s-a rupt din cauza gropilor.

„Am mers cam 70 de metri şi am auzit o pocnitură, am crezut că e o piatră, dar maşina a început să «joace», m-a furat în stânga, apoi în dreapta şi am oprit pentru că nu o mai puteam controla. Am rămas aici blocat, iar lumea indignată, s-a strâns imediat. Li se putea întâmpla şi lor. Sunt 350 de metri, suntem de râsul lumii, chiar nu putem asfalta o bucată de drum?”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, iniţiatorul protestului, Paul Comişescu.

Oamenii spun că, de 20 de ani, drumul este impracticabil, deşi porţiunea care ar trebui reabilitată nu depăşeşte un kilometru, adăugând că s-ar apuca chiar ei de lucru.

„Avem 500 de metri. Am vrea să asfaltăm noi, primăria, din fondurile noastre, câte 100 de metri măcar, în fiecare an, dar ne gândim că, dacă se îndreaptă împotriva noastră, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe? Drumul ăsta a înghiţit bani. Cu banii de pe mentenanţă s-ar fi putut face un drum din marmură sau din roca cea mai scumpă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, viceprimarul comunei Deleni, Doru Ieşanu.

La protest au ajuns şi echipaje de poliţişti, care nu au reuşit să-i determine pe oameni să deblocheze drumul, spre nemulţumirea celor care îşi doreau să tranziteze zona. Şoferul care a rămas cu maşina blocată în drum a fost sancţionat cu amendă, rămânând şi fără permis.

Oamenii spun că sunt decişi să blocheze drumul, în fiecare zi, în speranţa că dumul va fi astfaltat, până la urmă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici