Vaslui: Drumul european E581 a fost inundat

Drumul european E581 care tranzitează judeţul Vaslui spre Republica Moldova a fost inundat şi pe alocuri colmatat pe mai multe porţiuni, în special în zona de sud a judeţului, în unele locuri, pe carosabil, apa ajungând la o jumătate de metru.

8 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Drumul european E581 a fost inundat

Vaslui: Drumul european E581 a fost inundat

În unele locuri, nivelul apei a atins, pe şosea, 40-50 de centimetri, circulaţia rutieră fiind blocată temporar în zonele respective, în special pe teritoriul localităţii Bădeana.

Reprezentanţii ISU Vaslui au declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că au trimis două echipaje în zonă pentru desfundarea drumului, făcându-se apel şi la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Vaslui, care să degajeze zona şi să dirijeze circulaţia.

Neculai Olaru, şeful ISU Vaslui, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că această situaţie a apărut din cauza ploilor abundente care au favorizat formarea de torenţi ce au adus aluviunile de pe versanţii situaţi pe marginea şoselei.

Olaru spune că dacă ploile se vor mai opri din intensitate, traficul în zona de sud a judeţului Vaslui va intra în normal.

O furtună puternică s-a produs, miercuri după-amiază, în mai multe localităţi din partea de sud a judeţului Vaslui, acoperişurile mai multor imobile fiind smulse de vânt, iar sediile unor instituţii au fost inundate.

Conform primei situaţii centralizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, cea mai afectată comună a fost Iveşti, unde vântul foarte puternic a smuls acoperişurile sediilor primăriei şi căminului cultural. Toate birourile de aici au fost inundate, apa atingând pe timpul ploi chiar şi jumătate de metru.

Reunit în cursul după-amiezii de miercuri, Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a dispus mobilizarea serviciului voluntar al comunei Iveşti pentru a lua măsuri în vederea limitării efectelor inundaţiilor.

"Mâine (n.r. joi) urmează să fie trimisă în zonă o echipă de la nivelul prefecturii şi ISU care să evalueze situaţia reală din teren. Deocamdată, nu ştim câte gospodării au fost afectate, primele raportări făcând referire doar la primărie şi căminul cultural", a declarat Nicu Vârlan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui.

Tot miercuri după-amiază, furtuna a smuls acoperişurile de pe două blocuri din municipiul Bârlad, acestea fiind proiectate pe cablurile de telefonie şi pe o conductă de gaze. În aceste condiţii, s-a decis oprirea furnizării gazului în cartierul respectiv pentru prevenirea producerii unor incendii în zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici