Vaslui: Fata violată în repetate rânduri de tată, internată într-un centru al Protecţiei Copilului

Fata de 13 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi, violată în repetate rânduri de tatăl său, a fost preluată, vineri, în regim de urgenţă, de Direcţia pentru Protecţia Copilului şi internată într-un centru specializat, în timp ce tatăl său a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

560 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Fata violată în repetate rânduri de tată, internată într-un centru al Protecţiei Copilului

Vaslui: Fata violată în repetate rânduri de tată, internată într-un centru al Protecţiei Copilului (Imagine: Arhiva Shutterstock)

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a declanşat o anchetă în cazul fetei de 13 ani, din Puşcaşi, violată în repetate rânduri de către tată, copila fiind necomunicativă din cauza traumei prin care a trecut.

Autorităţile statului au decis preluarea fetei în regim de urgenţă într-un centru specializat, în timp ce ceilalţi patru fraţi, cu vârste cuprinse între opt şi 16 ani, au rămas în îngrijirea bunicilor paterni.

"În momentul de faţă, minora este găzduită într-un centru al DGASPC Vaslui, urmând să fie inclusă într-un program de consiliere psihiatrică pentru a depăşi trauma suferită. Fata doreşte să revină în familie întrucât consideră că prin arestarea tatălui orice potenţial risc a fost înlăturat, fiind bine integrată la şcoală şi în comunitate. Din păcate, comunicarea cu minora se desfăşoară cu dificultate din cauza abuzurilor la care a fost supusă", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

În ceea ce-l priveşte pe tatăl fetei, acesta a fost arestat preventiv, vineri, de Tribunalul Vaslui, sub acuzaţiile de viol şi incest.

Potrivit poliţiştilor vasluieni, bărbatul de 43 de ani a recunoscut că şi-a violat, în repetate rânduri, propria fiică de 13 ani, profitând de faptul că soţia l-a părăsit în urmă cu mai mulţi ani, astfel încât nu a mai avut cine să o apere pe copilă. Ancheta în acest caz a fost declanşată în urma unei plângeri făcute la Poliţie de către sora bărbatului, o tânără de 29 de ani, care a reclamat că fratele său a violat-o pe un câmp din apropierea satului, într-una din nopţile trecute.

Poliţiştii vasluieni au sesizat şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru a stabili măsurile de protecţie pentru cei cinci fraţi, precum şi oferirea de consiliere de specialitate fetei de 13 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici