Vaslui: Peste 120 de călători ai unui tren, rămaşi în câmp după ce locomotiva a luat foc

Peste 120 de călători ai unui tren de persoane care circula pe relaţia Bârlad - Iaşi au rămas în câmp, vineri dimineaţă, timp de aproximativ o oră, după ce locomotiva garniturii a luat foc între staţiile CFR Zorleni şi Banca, din judeţul Vaslui.

112 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Peste 120 de călători ai unui tren, rămaşi în câmp după ce locomotiva a luat foc

Vaslui: Peste 120 de călători ai unui tren, rămaşi în câmp după ce locomotiva a luat foc (Imagine din arhivă; Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Transporturi Feroviare, mecanicul de locomotivă a oprit imediat trenul în momentul în care a văzut că a luat foc unul dintre motoare, folosind stingătorul pentru a preveni izbucnirea unui incendiu de mari proporţii.

Ulterior, mecanicul a luat legătura cu Regionala CFR Iaşi, care a dispus trimiterea unei alte locomotive care să preia garnitura de tren rămasă în câmp, formată din patru vagoane.

"Incidentul a avut loc între staţiile Zorleni şi Banca, la aproximativ 15 kilometri de staţia Bârlad. Trenul a rămas blocat pe una din liniile principale şi, pentru a fi continuată cursa, a fost trimisă o altă locomotivă de la depoul din Bârlad. Cei aproximativ 120 de călători aflaţi în tren au aşteptat aproximativ o oră, fără a se înregistra vreun eveniment în acest interval de timp", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, comisar Costel Puflea, şeful Biroului Transporturi Feroviare Vaslui.

Potrivit acestuia, nu a fost nevoie de intervenţia pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, locomotiva fiind tractată în depoul CFR din Bârlad, unde se va stabili din ce cauză a luat foc motorul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici