Vaslui: Poliţistul care şi-a împuşcat în gât, accidental, un coleg, cercetat pentru tentativă de omor

Poliţistul din Vaslui care şi-a împuşcat în gât, accidental, un coleg cu pistolul din dotare va fi cercetat pentru tentativă de omor, a anunţat, vineri, procurorul de caz, anchetatorii solicitând efectuarea unei expertize tehnico-ştiinţifice pentru a stabili în ce condiţii a avut loc incidentul.

92 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Poliţistul care şi-a împuşcat în gât, accidental, un coleg, cercetat pentru tentativă de omor

Vaslui: Poliţistul care şi-a împuşcat în gât, accidental, un coleg, cercetat pentru tentativă de omor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Vaslui au întocmit dosar penal pentru tentativă de omor în cazul poliţistului împuşcat în gât, joi seară, de către un coleg de serviciu în sediul Postului de Poliţie Deleşti.

Anchetatorii au constatat, pe baza declaraţiilor celor doi, că ar fi fost vorba despre o descărcare accidentală a armei din dotare a poliţistului care a tras, ajutor al şefului de post din Cozmeşti.

Incidentul a avut loc în locuinţa de serviciu a şefului de post din Deleşti, situată în aceeaşi clădire cu postul de poliţie, într-un moment în care cei doi agenţi erau singuri.

Imediat după ce a fost împuşcat în gât, poliţistul de 23 de ani, ajutor al şefului Postului de poliţie Oşeşti, a ieşit din clădire şi s-a prăbuşit la pământ. Alertat de zgomotul produs de armă, şeful de post din Deleşti a ieşit afară şi, văzându-şi colegul rănit şi într-o baltă de sânge, a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a solicita o ambulanţă.

"Cercetările în acest caz se desfăşoară în prezent sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor, aşa după cum am fost sesizaţi de către poliţiştii care au desfăşurat ancheta preliminară la faţa locului. Se pare că ar fi fost o descărcare accidentală a pistolului, aşa după cum au afirmat atât victima cât şi autorul. Însă, va fi dispusă o expertiză tehnico-ştiinţifice în acest caz, care ne va edifica în ce condiţii a avut loc incidentul. Mai multe amănunte nu pot fi oferite pentru că ar putea periclita mersul anchetei", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Vaslui, Alice Ruja.

Preluat de o ambulanţă SMURD după ce i s-a acordat primul ajutor în faţa postului de poliţie, agentul de 23 de ani a fost transportat la Spitalul "Sfântul Spiridon" Iaşi, unde medicii l-au supus unei intervenţii chirurgicale. În prezent, starea de sănătate a agentului este bună.

Atât poliţistul împuşcat cât şi cel care a tras cu pistolul participaseră, în cursul zilei de joi, la o acţiune în Deleşti, ceea ce explică prezenţa acestora în comuna învecinată faţă de cea în care îşi desfăşoară activitatea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici