Vaslui: Poliţistul de frontieră suspectat că a rănit grav un copil pe trotuar, reţinut

Poliţistul de frontieră care a rănit grav un copil, duminică, pe un trotuar din municipiul Huşi iar apoi a fugit de la locul accidentului s-a predat la Poliţie şi, după mai multe ore de audieri, în care a recunoscut că se afla la volanul maşinii, a fost reţinut, luni seară, pentru 24 de ore.

198 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Poliţistul de frontieră suspectat că a rănit grav un copil pe trotuar, reţinut

Vaslui: Poliţistul de frontieră suspectat că a rănit grav un copil pe trotuar, reţinut (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentaţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, şoferul aflat la volanul maşinii care a rănit grav, duminică după-amiază, un copil de 13 ani, iar apoi a fugit de la locul accidentului, a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, luni seară, sub acuzaţiile de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Măsura a fost luată după ce bărbatul de 28 de ani, agent în cadrul Poliţiei de Frontieră Vaslui, s-a predat la Poliţie, recunoscând că el se afla la volanul maşinii în momentul producerii accidentului. Iniţial, pe timpul desfăşurării cercetărilor la locul accidentului de către poliţiştii de la Biroul Rutier Huşi, soţia poliţistului de frontieră a declarat anchetatorilor că ea a condus autoturismul atunci când l-a lovit pe copil.

"Bărbatul de 28 de ani, care avea calitatea de suspect în acest caz, a recunoscut, după mai multe ore de audieri, că se afla la volanul maşinii care a provocat accidentul de duminică după-amiază, de pe strada Calea Basarabiei, din municipiul Huşi. Conducătorul auto a afirmat că a plecat de teama reacţiei celor care veniseră la locul accidentului şi îi aduceau reproşuri”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

În cursul după-amiezii de luni, poliţistul de frontieră a fost prezentat de către anchetatori şi la Serviciul de Medicină Legală Vaslui pentru examinarea leziunilor suferite în urma producerii accidentului, având în vedere că, după ce a lovit copilul pe trotuar, a dărâmat gardul unei locuinţe şi, în final, s-a oprit în curtea imobilului.

Băiatul de 13 ani rănit în accident se află în stare gravă la Spitalul de Copii "Sfânta Maria” din Iaşi, fiind diagnosticat cu fracturi deschise la picioare, fractură de coloană vertebrală şi suspiciune de fractură de bazin.

Copilul a fost rănit grav, duminică după-amiază, pe trotuarul străzii principale din municipiul Huşi de o maşină condusă de un şofer care a fugit de la locul accidentului după ce autoturismul s-a oprit în curtea unei locuinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici