Vaslui: Străzi inundate şi maşini blocate în trafic, în urma unei ploi torenţiale. Stadionul Municipal a fost inundat

Mai multe străzi din municipiul Vaslui au fost inundate, marţi seară, în urma unei ploi torenţiale care a dus la blocarea unor maşini în trafic, după ce apa de pe artere a ajuns şi la un metru din cauza suprasolicitării reţelelor de canalizare din oraş. În urma ploii torenţiale a fost inundat şi Stadionul Municipal, fiind nevoie de intervenţia pompierilor.

198 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Străzi inundate şi maşini blocate în trafic, în urma unei ploi torenţiale. Stadionul Municipal a fost inundat

Vaslui: Străzi inundate şi maşini blocate în trafic în apă de un metru, în urma unei ploi torenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O ploaie torenţială căzută, marţi seară, în municipiul Vaslui, a paralizat traficul rutier pe străzile periferice din zona de est a oraşului, unde apa de pe şosea a atins şi un metru din cauza suprasolicitării reţelelor de canalizare.

În unele zone, cum este cazul intersecţiei străzilor Decebal şi Huşului, maşinile au rămas blocate în apa de până la un metru, şoferii fiind nevoiţi să aştepte retragerea apelor pentru a putea să-şi repornească autoturismele.

"Este o situaţie cu care ne confruntăm de fiecare dată atunci când există cantităţi abundente de precipitaţii căzute într-un interval scurt de timp. Reţeaua pluvială este construită în urmă cu zeci de ani, însă, între timp, oraşul s-a extins şi, implicit, şi numărul de străzi s-a înmulţit, ceea ce face ca şi volumul de apă să fie mult mai mare. Oricum, până când nu va fi implementat proiectul de modernizare a acestor reţele, populaţia va mai avea de suferit din acest punct de vedere", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX viceprimarul municipiului Vaslui, Daniel Neacşu.

Pe lângă strada Huşului, au fost inundate şi străzile din zona gării, precum şi bulevardul Ştefan cel Mare, în zona cartierului 13 Decembrie. De asemenea, au avut de suferit şi locuitorii din suburbia Gura Bustei, unde apa a acoperit artera principală ce traversează localitatea.

Stadionul Municipal Vaslui,inundat după o ploaie torenţială, fiind nevoie de intervenţia pompierilor

Stadionul Municipal Vaslui, pe care echipa locală de fotbal îşi dispută meciurile din Liga I, a fost inundat, marţi seară, în urma unei ploi torenţiale, pompierii militari intervenind cu două echipaje pentru evacuarea apei care, pe alocuri, a atins şi jumătate de metru.

Două echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui intervin, marţi seară, pentru evacuarea apei de pe Stadionul Municipal Vaslui după ce o ploaie torenţială a inundat pista de atletism şi suprafaţa de joc.

Situat într-o zonă joasă a oraşului, stadionul a fost acoperit de apă din cauza imposibilităţii preluării cantităţilor mari de precipitaţii de reţeaua de drenaj a arenei.

"La solicitarea autorităţilor locale, la Stadionul Municipal Vaslui se intervine cu două echipaje care folosesc pentru evacuarea apei motopompele din dotare. Chiar dacă în zona periferică arenei se află şi vestiarele echipelor şi mai multe birouri, apa nu a pătruns în aceste încăperi astfel încât să se impună evacuarea de bunuri", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

Stadionul Municipal Vaslui este inundat pentru a doua oară în această vară în urma unor ploi torenţiale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici