Vasluianul acuzat că a înjunghiat doi tineri, dintre care unul a murit, a fost reţinut

Bărbatul de 40 de ani, din oraşul vasluian Murgeni, care a recunoscut în faţa anchetatorilor că a înjunghiat doi tineri, altercaţie în urma căreia unul dintre ei a murit, iar celălalt a ajuns în stare gravă la spital, a fost reţinut, miercuri după-amiază, sub acuzaţia principală de omor calificat.

117 afișări
Imaginea articolului Vasluianul acuzat că a înjunghiat doi tineri, dintre care unul a murit, a fost reţinut

Vasluianul acuzat că a înjunghiat doi tineri, dintre care unul a murit, a fost reţinut (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, Gheorghe Călin a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore din partea procurorului de caz sub acuzaţiile de omor calificat, tentativă de omor şi port fără drept de armă albă, după ce, în noaptea de marţi spre miercuri, a înjunghiat doi tineri, în vârstă de 19, respectiv 26 de ani, în timp ce aceştia se întorceau de la discoteca din localitatea vasluiană Peicani,

În urma audierii martorilor şi a principalului suspect în acest caz, anchetatorii au stabilit că atacatorul a reacţionat violent în urma provocărilor celor doi tineri, aceştia sărind la bătaie în timp ce bărbatul de 40 de ani se retrăgea spre casă împreună cu un nepot de-al său care fusese la discotecă.

În momentul respectiv, Gheorghe Călin a scos două cuţite pe care le avea asupra sa şi i-a înjunghiat pe cei doi tineri, pe unul în zona abdominală, cu evisceraţie de intestine, iar pe celălalt în zona lombară.

"În urma altercaţiei, una dintre victime, în vârstă de 19 ani, a murit pe loc, iar cealaltă, în vârstă de 26 ani, a fost transportată în stare foarte gravă la Spitalul de Urgenţă Bârlad. Pe numele principalului suspect în acest caz a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore sub acuzaţiile de omor calificat, tentativă de omor calificat şi port, fără drept, de armă albă", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

În ceea ce-l priveşte pe tânărul de 26 de ani transportat în stare foarte gravă la spital, acesta a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale pentru a-i fi salvată viaţa.

"Pacientul ajuns în stare gravă la spital a fost supus unei operaţii prin care i s-a extirpat splina care fusese tăiată cu cuţitul. Totodată, a fost operat şi pe intestinul gros pentru că deja intrase în peritonită până când tânărul a ajuns la spital. Postoperatoriu, starea pacientului era una stabilă, însă prognosticul rămâne rezervat", a precizat directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici