Vela avertizează că relaxarea generală de pe 15 mai va fi în pericol, dacă nu sunt respectate restricţiile de 1 mai

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susţine că România se află pe o „pantă lină, descrescătoare” în privinţa numărului de infecţii cu coronavirus, el precizând că, aşa cum oamenii s-au comportat de Paşte ar trebui să se manifeste şi de 1 Mai, respectând restricţiile.

1998 afișări
Imaginea articolului Vela avertizează că relaxarea generală de pe 15 mai va fi în pericol, dacă nu sunt respectate restricţiile de 1 mai

Vela: Suntem în acelaşi trend, chiar pe o pantă lină, descrescătoare. Cetăţenii au fost responsabili

„Acum nu avem o explozie de cazuri, care ar fi fost înregistrată dacă nu ar fi fost respectate condiţiile de oprire a răspândirii noului coronavirus. Aşa cum ne-am comportat de Paşte cred că avem capacitatea, dorinţa şi înţelepciunea de a respecta aceste condiţii şi în acest weekend. Din datele noastre, (...) suntem în acelaşi trend, chiar pe o pantă lină, descrescătoare, ceea ce înseamnă că am aplicat măsurile necesare, iar cetăţenii au fost responsabili”, a spus, miercuri, ministrul de Interne, la Digi 24.

Marcel Vela a explicat faptul că, dacă oameni „se relaxează” de 1 Mai, atunci, pe 15 mai nu vor exista relaxări ale restricţiilor.

„Dacă weekend-ul viitor lumea se relaxează, doreşte să meargă la plajă, nu respectă ordonanţele militare, distanţarea socială, tot ceea ce au recomandat specialişii şi până în 15 mai se vor înregistra creşteri de cazuri, atunci, evident, că din 15 mai nu vor exista scenarii care pot fi discutate de acum”, a subliniat Vela.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vela,
tren,
desrescător

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici