Vela: Protestul poliţiştilor este neautorizat. Există o opacitate a conducerii acestui sindicat

Ministerul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a spus că protestul poliţiştilor de marţi, din faţa sediului MAI, este neautorizat, subliniind că cei care se află în stradă fac parte dintr-un sindicat unde „exista o opacitate din partea conducerii”.

1595 afișări
Imaginea articolului Vela: Protestul poliţiştilor este neautorizat. Există o opacitate a conducerii acestui sindicat

Vela: Protestul poliţiştilor este neautorizat. Există o opacitate a conducerii acestui sindicat

Mai multe zeci de poliţişti protestează, marţi, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în ziua în care a fost prezentat bilanţul instituţiei pentru anul 2019. Oamenii legii spun că nu le sunt respectate drepturile salariale.

Imediat după prezentarea bilanţului, ministrul de Interne, a ieşit între protestatari şi a avut o discuţie cu aceştia. Sindicaliştii i-au cerut lui Marcel Vela ca ministerul pe care îl conduce să respecte legislaţia în ceea ce priveşte salarizarea.

„Poliţişti care trebuie să aplice legea şi care vă dau amenzi atunci când faceţi un protest care nu are autorizaţie, tocmai ei au făcut un protest neautorizat, ca să subliniem caracterul şi devotamentul unor poliţişti care fac proteste fără a fi autorizaţi. Există o opacitate din partea conducerii acestui sindicat. Vreau să ştie lumea că sunt 16 sindicate în MAI. Acest sindicat, condus de un pensionar, pentru că nu este angajat al ministerului, este un pensionar al Ministerului Afacerilor Interne, convinge într-un mod mai mult sau mai puţin profesionist, anumiţi lideri de sindicat, au venit să ceară un lucru care deja ieri era stabilit, era discutat într-o discuţie oficială din cadrul ministerului, prin consilierul care se ocupă de relaţia cu sindicatele, care este în Comisia de Dialog Social”, a explicat ministrul Marcel Vela.

Conform sursei citate, problema protestatarilor nu poate fi rezolvată, deocamdată, pentru că Executivul este unul interimar şi nu poate emite ordonanţe de urgenţe. Practic, un astfel de act normativ ar putea soluţiona nemulţumirile poliţiştilor, iar acest lucru se va întâmpla dacă Parlamentul va vota Guvernul Cîţu.

„La începutul lunii februarie am pus în dezbatare un proiect de act normativ al ministerului, care să reglementeze, ceea ce solicită domniile lor. În urma moţiunii de cenzură, care a trecut prin Parlament, eu sunt ministru interimar şi Guvernul este guvern interimar. ca să putem da ordonanţă de urgenţă, ca să aplicăm ceea ce solicită dânşii, trebuie ca acest guvern să fie votat în Parlament, săptămâna viitoare, sau să vină alt guvern”, a mai spus Vela.

Zeci de poliţişti protestează, marţi, la sediul MAI.

„Vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la nerespectarea legii de către Vela (Marcel Vela, ministrul Afacerilor Intern - n.red.). Să ne ferească Dumnezeu de democraţia asta. Mie mi-e tare teamă de atitudinea asta. Acest Vela nu respectă deciziile instanţelor judecătoreşti. Avem extrem de multe drepturi salariel câştigate în instanţă (...), prin care îl obligă pe acest Vela să egalizeze toate salariile la nivel maxim”, a spus preşedintele SNPPC, Dumitru Coarnă.

Liderul de sindicat spune că există decizii ale instanţei care nu sunt aplicate de actualul ministru, motiv pentru care doi poliţişti care lucrează în acelaşi loc beneficiază de salarizare diferită.

„Una dintre deciziile instanţei supreme este egalizarea salariilor, pentru că avem doi poliţişti care lucrează în acelaşi loc cu salarii diferite. Aşa înţelege domnul Vela democraţia. Eu am spus: mă pot aresta, pot face ce vor cu mine, dar vreau să trăiesc într-o ţară în care democraţia să fie bine înţeleasă şi bine aplicată, nu aşa”, a mai spus Dumitru Coarnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici