Veniturile lui ÎPS Teodosie, justificate de Arhiepiscopia Tomisului: „Nu Biserica e averea Arhiepiscopului, ci Arhiepiscopul e averea Bisericii”

  • Arhiepiscopia Tomisului susţine că IPS Teodosie nu are averi şi că arhiepiscopul reprezintă averea Bisericii.
  • Reprezentanţii bisericii mai spun că Teodosie este călugăr, care a depus un vot al sărăciei, adică al lipsirii de bunăvoie de proprietăţi.
1118 afișări
Imaginea articolului Veniturile lui ÎPS Teodosie, justificate de Arhiepiscopia Tomisului: „Nu Biserica e averea Arhiepiscopului, ci Arhiepiscopul e averea Bisericii”

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au redactat un comunicat de presă în care explică faptul că singurele venituri ale lui IPS Teodosie sunt cele prevăzute în lege.

„Veniturile Arhiepiscopului Teodosie sunt cele prevăzute de Legea nr. 153/2017, care stabileşte veniturile reprezentaţilor tuturor cultelor din România (ierarhi, pastori, rabini, imami, etc.). Aşadar, cuantumul lor nu este stabilit de către IPS Teodosie, ci de către autorităţi, şi nu doar Arhiepiscopul Teodosie cumulează venituri salariale din funcţiile clericale şi universitare pe care le deţine. Minciuna prin omisiune rămâne tot minciună. Iar comparaţia veniturilor unui arhiepiscop, mitropolit sau chiar Patriarhului României (cum s-a mai întâmplat) cu cele ale Preşedintelui Statului ne aduce aminte, cu regret, de vremurile în care bolşevicii agitau masele spre lupta de clasă”, susţin reprezentanţii bisericii dobrogene.

Aceştia mai spun că Arhiepiscopul Teodosie nu deţine complexul de la Dorna Arini, deşi este ctitorul acestuia. Complexul este deţinut de o fundaţie finanţată din surse private, în care IPS Teodosie este membru şi preşedinte onorific, alături de alte 11 persoane.

În finalul comunicatului de presă, cei de la Arhiepiscopia Tomisului spun că IPS Teodosie este monah care a depus un vot al sărăciei, adică al lipsirii de bunăvoie de proprietăţi. „Ca atare, el nu poate deţine averi personale, aşa cum interzice Regulamentul monahal, art. 41: Nu este îngăduit stareţului şi nici unui monah să posede bunuri personale ca: maşini, case, apartamente, garsoniere, terenuri. Aşadar, nu Biserica e averea Arhiepiscopului, ci Arhiepiscopul e averea Bisericii”, precizează Arhiepiscopia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici