Verheugen: Am fost surprins de desfiinţarea ANPFDC. Le cer prietenilor români să revizuiască decizia

Fostul comisar european Gunther Verheugen s-a declarat surprins de desfiinţarea ANPFDC apreciind că o astfel de instituţie trebuie să existe într-o ţară care are "povara" pe care o duce România în ceea ce priveşte drepturile copilului.

33 afișări
Imaginea articolului Verheugen: Am fost surprins de desfiinţarea ANPFDC. Le cer prietenilor români să revizuiască decizia

Verheugen: Am fost surprins de desfiinţarea ANPFDC. Le cer prietenilor români să revizuiască decizia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O ţară care poartă în această privinţă (a drepturilor copilului, n.red) povara pe care o poartă România trebuie să fie foarte atentă. De aceea am fost puţin surprins că Agenţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului a fost închisă", a spus Verheugen.

El a spus că o instituţie de acest gen este absolut necesară şi le-a cerut "prietenilor români" să revizuiască decizia.

"O agenţie de acest gen este necesară şi le cer prietenilor mei români să revizuiască dacă se poate această decizie şi să se asigure că drepturile copilului sunt din punct de vedere instituţional pe deplin respectate", a mai spus fostul înalt demnitar european.

Verheugen a făcut aceste declaraţii în cadrul unui eveniment al fundaţiei Agapedia.

Guvernul a aprobat în şedinţa din 31 iulie Ordonanţa de Urgenţă de reorganizare a Ministerului Muncii, iar patru dintre autorităţile din subordine, ANPFDC, ANPH, ANES şi IS au fost transformate în direcţii în cadrul ministerului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici