Veşti bune. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate: Pacienţii cu arsuri vor putea beneficia de consiliere psihologică şi fizioterapie

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat iniţierea unui proiect prin care pacienţii cu arsuri vor putea beneficia de servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie şi vor avea acces la fizioterapie.

247 afișări
Imaginea articolului Veşti bune. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate: Pacienţii cu arsuri vor putea beneficia de consiliere psihologică şi fizioterapie

Veşti bune. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate: Pacienţii cu arsuri vor putea beneficia de consiliere psihologică şi fizioterapie

"CNAS - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate iniţiază astăzi procesul prin care pacienţii cu arsuri vor putea beneficia de servicii de consiliere psihologică şi psihoterapie şi vor avea acces la fizioterapie, conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică şi de reabilitare", se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Andrei Baciu, preşedintele CNAS, a precizat că măsura nu rezolvă toate problemele pacienţilor cu arsuri, dar "astfel de servicii medicale sunt lucruri concrete şi utile".

"Avem două propuneri iniţiale care vor ajuta concret pacienţii cu arsuri. Suntem conştienţi că aceste două servicii suplimentare care vor fi decontate de CNAS nu rezolvă toate problemele pacienţilor cu arsuri. Nici pe departe. Dar astfel de servicii medicale sunt lucruri concrete şi utile care fac bine pacienţilor cu arsuri şi de care aceştia vor putea beneficia în perioada imediat următoare", a declarat Andrei Baciu, preşedintele CNAS. 

Proiectul se află în prezent în transparenţă decizională.

„Am avut deja o primă întâlnire cu organizaţiile de pacienţi, acest dialog va fi unul permanent. Am discutat şi cu medici care tratează pacienţii cu arsuri şi cu profesioniştii din sănătate care se ocupă de acest subiect. De altfel, solicităm propuneri de la toţi factorii interesaţi, în acest proces consultativ prin care ne dorim în perioada următoare să identificăm împreună tot ce poate face CNAS în plus pentru pacienţii din România”, a mai explicat preşedintele CNAS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici