Via Transilvanica, primul traseu de lungă distanţă din România, se deschide azi

Via Transilvanica devine oficial primul traseu de lungă distanţă din România, care traversează ţara de la Putna la Drobeta-Turnu Severin, şi se deschide azi.

8675 afișări
Imaginea articolului Via Transilvanica, primul traseu de lungă distanţă din România, se deschide azi

Sursa foto: Twitter

Odată cu finalizarea amenajării traseului şi lansarea tronsonului din Alba, sâmbătă va avea loc şi deschiderea oficială Via Transilvanica. Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia şi va avea un târg, ateliere, expoziţii şi concerte.

„Oricine va păşi în Piaţa Cetăţii începând cu ora 10.00 şi până la ora 23.00 se va bucura de experienţe inedite, gândite şi pregătite până la ultimul detaliu de Asociaţia Tăşuleasa Social”, transmit organizatorii.

Via Transilvanica a ajuns la final după o perioadă de 4 ani şi jumătate, ani ce se numără în kilometri, judeţe, regiuni, borne şi paşi.

Fraţii Uşeriu, împreună cu echipa Tăşuleasa Social, au lucrat la amenajările acestui traseu, ce înfrăţeşte Putna de Drobeta-Turnu Severin, urmând ca sâmbătă să lanseze oficial traseul în întregime. Odată cu această lansare, Via Transilvanica va deveni oficial primul traseu de lungă distanţă din România, care traversează ţara în diagonală, din nord-est, până în sud-vest la Dunăre. Astfel România se va alătura ţărilor care au trasee celebre care generează milioane de turişti anual.

Până în prezent, Via Transilvanica a adunat turişti de ordinul miilor, atât români cât şi străini, încă din faza de construcţie a traseului.

“România şi Transilvania beneficiază de o diversitate incredibilă, care cumva a stat ascunsă. Fiecare comunitate are de oferit o experienţă absolut memorabilă, atât pentru ospitalieri, pentru că drumeţii vin cu poveştile de pe toată Via Transilvanica când ajung într-o comunitate nouă, dar şi pentru drumeţi deoarece aceste comunităţi de care niciodată nu au auzit, dintr-odată îşi arată atât de multe feţe care trebuie doar descoperite”, spune Alin Uşeriu, creatorul Via Transilvanica.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici