Vicepremierul Ungariei, la Odorheiu Secuiesc: Dacă nu ne apărăm interesele, altcineva nu o va face

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat, joi, la inaugurarea celei de a XXII-a ediţii a Târgului de Toamnă de la Odorheiu Secuiesc, că naţiunea maghiară trebuie să fie conştientă de valorile sale, să le arate "întregii lumi" şi să îşi apere interesele, întrucât "altcineva nu o va face".

208 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Ungariei, la Odorheiu Secuiesc: Dacă nu ne apărăm interesele, altcineva nu o va face

Vicepremierul Ungariei, la Odorheiu Secuiesc: Dacă nu ne apărăm interesele, altcineva nu o va face (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

"Este de importanţă majoră să putem arăta valorile noastre întregii lumi, dar şi noi, întreaga naţiune maghiară, să fim conştienţi de valorile pe care strămoşii noştri ni le-au lăsat. Este important deoarece dacă noi nu ne manageriem, atunci nimeni nu o va face, dacă noi nu putem arăta lumii valorile noastre, nimeni nu o va face, dacă nu ne apărăm interesele, altcineva nu o va face în locul nostru. Deci, de aceea este binevenit un târg de acest fel, să putem arăta lumii acele valori pe care noi le-am creat", a declarat Semjen Zsolt, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, sub al cărui patronaj se desfăşoară manifestarea de la Odorheiu Secuiesc, a fost invitat de organizatorii Târgului de Toamnă să taie panglica inaugurală în culorile steagului secuiesc şi, în scurtul său discurs, a subliniat importanţa valorilor naţiunii maghiare şi potenţialul economic al firmelor, pentru care târgul oferă oportunitatea creării de noi relaţii de afaceri în regiune, "contribuind la dezvoltarea economică a Ţinutului Secuiesc".

După ceremonia de deschidere, vicepremierul ungar, însoţit de organizatori, a vizitat standurile firmelor expozante, a stat de vorbă cu reprezentanţii acestora şi cu localnicii, a degustat câteva brânzeturi şi vinuri şi a primit în dar mai multe cărţi şi o sculptură din lemn sub forma unui obelisc.

La deschiderea festivă au mai participat consulul general al Ungariei la Miercurea Ciuc, Zsigmond Barna Pal, senatorul Verestoy Attila, deputatul Antal Istvan şi preşedintele Consiliului Judeţean, Borboly Csaba, care i-a prezentat vicepremierului ungar standul autorităţii judeţene şi i-a oferit o carte despre judeţul Harghita.

La cea de a XXII-a ediţie a Târgului de Toamnă de la Odorheiu Secuiesc, găzduită de Sala Sporturilor şi împrejurimile acesteia, sunt prezente peste 100 de firme, dintre care 25 sunt din Ungaria.

Exponatele sunt bunuri de larg consum, la standuri fiind prezentate de la produse alimentare, dulciuri, băuturi, produse de uz casnic, îmbrăcăminte, mobilier, bijuterii până la materiale de construcţii, instalaţii de încălzire şi autoturisme.

Reprezentantul organizatorilor, Orosz-Pal Levente, a declarat că în cursul serii va începe Festivalul Vinului, iar vineri va fi deschis un târg al produselor tradiţionale, la care vor participa 50 de producători din Transilvania.

Manifestarea cuprinde şi programe culturale, din care nu vor lipsi, în următoarele trei zile, muzica populară şi uşoară, muzica irlandeză, competiţiile sportive şi diferite concursuri.

Primarul municipiului Odorheiu Secuiesc, Bunta Levente, a afirmat că Târgul de Toamnă, care se va încheia duminică, este cel mai vechi şi mai mare din zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici