Vicepreşedinţii CJ Iaşi Adăscăliţei şi Chirilă, chemaţi la DNA. Camerele video ar fi fost instalate la cererea procurorilor anticorupţie

Vicepreşedintele CJ Iaşi Constantin Adăscăliţei, membru PSD, a declarat că a fost chemat, joi, la sediul DNA Iaşi, împreună cu celălalt vicepreşedinte al instituţiei, liberalul Victor Chirilă, dar că nu cunoaşte motivele pentru care trebuie să se prezinte în faţa procurorilor.

1283 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinţii CJ Iaşi Adăscăliţei şi Chirilă, chemaţi la DNA. Camerele video ar fi fost instalate la cererea procurorilor anticorupţie

Vicepreşedinţii CJ Iaşi Adăscăliţei şi Chirilă, chemaţi la DNA. Camerele video ar fi fost instalate la cererea procurorilor anticorupţie (Imagine: Imagine: Captură video)

Constantin Adăscăliţei a spus că atât el, cât şi celălalt vicepreşedinte al instituţiei, Victor Chirilă, au fost chemaţi, joi, la sediul DNA Iaşi, fără a şti însă motivele pentru care trebuie să apară în faţa procurorilor.

"Curios, cei de la DNA Iaşi ne-au sunat exact în timp ce discutam cu jurnaliştii pe tema camerelor de luat vederi descoperite în birourile noastre. Nu cunoaştem motivele. Vom merge cu avocaţii, să vedem dacă există vreun denunţător. Nu ştim dacă acele camere au fost puse cu ştiinţa DNA, şi nici dacă există vreun mandat pentru asta", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX vicepreşedintele CJ Iaşi Constantin Adăscăliţei.

El a adăugat că de zece ani de când a intrat în politică nu a fost acuzat de nicio infracţiune.

"Nu am mai avut până acum treabă cu DNA", a mai spus vicepreşedintele CJ Iaşi.

Camerele video, instalate la cererea procurorilor anticorupţie

Surse judiciare au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că vicepreşedintele CJ Iaşi Constantin Adăscăliţei face obiectul unor verificări ale procurorilor anticoruptie, care au solicitat instanţei autorizarea interceptării ambientale, în acest scop fiind montată aparatura respectivă.

Sursele citate au adăugat că există autorizaţie pentru montarea aparaturii respective.

Pe de altă parte, şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava, a refuzat să comenteze situaţia de la CJ Iaşi, unde în birourile vicepreşedinţilor au fost descoperite camere de luat vederi care ar fi fost instalate fără ştirea acestora.

"Nu comentez", a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX şeful Biroului de presă al SRI, Sorin Sava.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Victor Chirilă, spune că a descoperit în biroul său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, membru PSD, camere de luat vederi care ar fi fost instalate fără ştirea lor, adăugând că a fost sesizată Poliţia în acest caz.

Chirilă a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că marţi după-amiază a descoperit o cameră de luat vederi, de dimensiuni mici, instalată în perete deasupra uşii din biroul său, el afirmând că nu avea cunoştinţă de faptul că era "monitorizat şi urmărit.

"Stăteam la birou şi am văzut o culoare mai ciudată pe perete a varului de deasupra uşii. M-am dus să văd despre ce e vorba şi am descoperit o cameră de luat vederi, legată la două fire. Am discutat apoi cu celălalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei şi am descoperit că şi în biroul său e montată o astfel de cameră. La el în birou se putea observa praf de var pe jos", a afirmat Victor Chirilă.

La rândul său, preşedintele CJ Iaşi, Constantin Simirad, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că este amuzat de această poveste, precizând că va contacta organele în drept pentru a vedea despre ce este vorba.

"Mă amuză copios întreaga poveste. Nu ştiu despre ce e vorba. Să vedem cine le-a pus. Voi contacta organele în drept", a afirmat Simirad.

Relaţiile între şeful CJ Iaşi, Constantin Simirad, şi cei doi vicepreşedinţi, Constantin Adăscăliţei (PSD) şi Victor Chirilă (PNL) sunt tensionate de câteva luni, aceştia din urmă rămânând la un moment dat fără atribuţii, prin dispoziţia lui Simirad.

Victor Chirilă figurează pe lista posibililor candidaţi ai PNL pentru şefia CJ la alegerile din 2012, în timp ce Constantin Adăscăliţei a spus că nu va candida pentru preşedinţia instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici