Viceprimarul din Dobroeşti şi funcţionarul care a cerut mită, cercetaţi în libertate

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri seară, propunerea procurorilor de arestare preventivă a viceprimarului din Dobroieşti şi a funcţionarului care a cerut mită de la o localnică, cei doi având interdicţie de a părăsi ţara.

136 afișări

Procurorii au atacat cu recurs decizia, iar contestaţia se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a luat în discuţie, vineri, propunerea procurorilor Parchetului Capitalei de arestare preventivă a viceprimarului din comuna Dobroieşti, judeţul Ilfov, Ivan Brăduţ şi a referentului din cadrul instituţiei, Marius Sabău.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce s-a stabilit că funcţionarul trebuia să primească 10.000 de lei de la localnică în schimbul distrugerii actelor referitoare la consumul ilicit de apă, iar viceprimarul l-a instigat să pretindă mita.

Potrivit referatului procurorilor prin care s-a cerut arestarea celor doi, joi, când a fost organizat flagrantul la sediul Primăriri unde urmau să fie remişi banii, atât primarul Valentin Condu, cât şi viceprimarul au intervenit violent. De altfel, primarul i-a sechestrat în sediul instituţiei pe anchetatori, iar apoi a sunat la 112 cerând ajutorul poliţiei.

Marius Sabău este acuzat de luare de mită şi distrugere de documente, iar Valentin Condu şi Ivan Brăduţ sunt cercetaţi pentru lipsire de libertate, ultraj şi favorizarea infractorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici