Victima accidentului produs de Orban, înregistrată la spital ca rănită prin cădere accidentală

Adolescenta lovită în accidentul în care a fost implicat ministrul Ludovic Orban a fost dusă de mama sa la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu", duminică, cu o ambulanţă nemedicalizată, la Camera de gardă fata fiind înregistrată cu diagnosticul traumatism de cot, produs prin cădere accidentală.

1 afișare
Imaginea articolului Victima accidentului produs de Orban, înregistrată la spital ca rănită prin cădere accidentală

Victima accidentului produs de Orban, înregistrată la spital ca rănită prin cădere accidentală

Managerul spitalului, Coriolan Ulmeanu, care a făcut această declaraţie, miercuri, pentru MEDIAFAX, a adăugat că nimeni nu a spus nimic despre vreun accident rutier.

După ce a primit îngrijiri medicale, tânăra a plecat acasă.

Ulmeanu a precizat că, marţi seară, la spital a venit un poliţist care a verificat documentele medicale referitoare la adolescentă.

Într-o intervenţie televizată, şeful Poliţiei Române, chestorul Gheorghe Popa, declara că în accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor a existat o victimă, respectiv o elevă în vârstă de 17 ani, care a fost rănită la un braţ. Simona Todea a fost internată, duminică după amiază, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, cu traumatism craniocerebral uşor şi traumatism la un braţ.

Iniţial, informaţia potrivit căreia accidentul de pe Şoseaua Cotroceni, produs de Ludovic Orban, s-ar fi soldat cu o victimă a fost transmisă de un cotidian, care cita martori ai evenimentului, dar nu şi de surse oficiale sau de demnitar.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a susţinut, marţi, că a anunţat cu întârziere accidentul auto în care a fost implicat, din cauza unei probleme familiale, a faptului că a fost implicat în coordonarea acţiunilor de deszăpezire şi a unor analize medicale pe care le programase pentru luni.

Marţi seară, Corpul de control al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative a început să verifice, din dispoziţia ministrului Cristian David, modul în care poliţiştii de la Poliţia Rutieră şi-au făcut datoria în cazul accidentului în care a fost implicat ministrul Ludovic Orban.

Verificarea făcută de Corpul de control a fost extinsă, ulterior, la Dispeceratul 112 al Poliţiei Capitalei, urmând ca, miercuri, să-i fie prezentat un raport preliminar ministrului Cristian David.  Verificările sunt făcute împreună cu membri ai Inspecţiei interne din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

"Verificarea care se efectuează la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei a fost extinsă astăzi (miercuri - n.red.) şi la Dispeceratul Poliţiei Capitalei, cel care este implicat în gestionarea apelurilor primite pe numărul de urgenţă 112. În cursul zilei, ministrul Cristian David aşteaptă un raport preliminar al Corpului de control", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, Marius Tache.

Şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, comisar-şef Marian Motoc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că procedurile în cazul accidentului în care a fost implicat ministrul Ludovic Orban au fost respectate, dar ancheta a fost împiedicată de faptul că cei implicaţi au ascuns informaţii.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a solicitat declinarea de îndată a dosarului de la Poliţia Capitalei privind eventuala implicare a ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, în accidentul produs în urmă cu două zile pe Şoseaua Cotroceni din Capitală.

Martorii din cazul accidentului produs de ministrul Ludovic Orban vor fi audiaţi abia după ce se va stabili cine are competenţa cercetării cazului, procedura de declinare a dosarului către Parchetul instanţei supreme fiind în curs de desfăşurare, au informat surse din Poliţie. Sursele citate au adăugat că, până miercuri dimineaţă, părinţii fetei nu au depus plângere la Poliţie.

Fata, în vârstă de 14 ani, care se numeşte Simona Todan şi locuieşte în sectorul 4 al Capitalei, a fost identificată marţi seară, cu ajutorul poliţistului de proximitate din zona în care locuieşte, a precizat sursa citată.

Fata apare înregistrată pe 16 decembrie, în ziua accidentului, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală, cu un traumatism cranio-cerebral minor şi traumatism la braţ.

Sursa citată confirmă declaraţia managerului unităţii medicale, Coriolan Ulmeanu, care declara că, la camera de gardă a spitalului, însoţitorul copilului a declarat că rănile au fost provocate prin cădere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici