Victimele escrocilor imobiliari de la Ploieşti, bătrâni cu discernământ diminuat - VIDEO

Victime ale escrocilor imobiliari de la Ploieşti au căzut vârstinici cu discernământ diminuat, care nu au rude apropiate, astfel că bătrânii erau duşi în Europa de Vest, unde erau abandonaţi, între timp imobilele lor fiind vândute, precizează DIICOT.

62 afișări
Imaginea articolului Victimele escrocilor imobiliari de la Ploieşti, bătrâni cu discernământ diminuat - VIDEO

Victimele escrocilor imobiliari de la Ploieşti, bătrâni cu discernământ diminuat (Captură video)

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, şi cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Intervenţie a Jandarmeriei "Matei Basarab" Ploieşti şi IJJ Prahova, au destructurat grupul infracţional organizat care acţiona pe raza judeţului Prahova, specializat în săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune.

Membrii grupării vizau persoane vârstnice, fără rude apropiate, având discernământ diminuat. Escrocii vindeau imobilele deţinute în proprietate de bătrâni, folosindu-se de documente false sau reale obţinute în mod fraudulos, respectiv procuri, contracte de închiriere, contracte de împrumut.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, după ce imobilele victimelor erau vândute fără ştiinţa lor, o parte dintre victime erau duse de membrii reţelei în state din Europa de Vest unde erau abandonate fără documente şi fără bani.

Una dintre victime este declarată în prezent dispărută.

Prejudiciul creat prin faptele săvârşite este de aproximativ 300.000 de euro.

Joi, sub coordonarea procurorilor, au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţului Prahova şi 18 persoane au fost conduse pentru audiere, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti.

Procurorii DIICOT efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici