Victimele incendiului de la Colectiv, comemorate duminică seara de către zeci de persoane

Victimele incendiului de la clubul Colectiv au fost comemorate, duminică seara, de către zeci de persoane, care s-au strâns în faţa fostului club pentru a aprinde lumânări.

171 afișări
Imaginea articolului Victimele incendiului de la Colectiv, comemorate duminică seara de către zeci de persoane

Victimele incendiului de la Colectiv, comemorate duminică seara de către zeci de persoane

"Ziua de 30 Octombrie a devenit de 7 ani o zi a comemorării uneia dintre cele mai mari tragedii din ultimii 50 de ani petrecute în România şi în acelaşi timp o zi în care ne reamintim an de an de corupţia şi de impotenţa statului român. De 7 ani părinţii, rudele celor decedaţi şi supravieţuitorii incendiului vorbesc în această zi despre viaţa lor şi a celor plecaţi, despre speranţe şi dezamăgiri, despre curajul asumării, despre schimbare, despre justiţie şi nevoia de adevăr", scria Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, pe Facebook.

„De 7 ani părinţii, rudele celor decedaţi şi supravieţuitorii incendiului vorbesc în această zi despre viaţa lor şi a celor plecaţi, despre speranţe şi dezamăgiri, despre curajul asumării, despre schimbare, despre justiţie şi nevoia de adevăr. Ce a fost şi rămâne însă cu adevărat important în această zi este reacţia societăţii, reacţia străzii. Important nu este cum ne ducem noi durerile, cicatricile. Important este dacă voi aţi uitat sau nu, dacă voi vă doriţi ca viaţa voastră, a copiilor voştri să fie una trăită în siguranţă sau nu.Noi, victimele, ne vom spune an de an povestea cu speranţa că ea nu se va repeta. Noi am cunoscut efectul focului, al corupţiei, al laşităţii, al orgoliilor şi al prostiei unor decidenţi şi ne-am călit. Am rămas doar cu dezamăgirile. Dar voi, voi cei care credeţi că istoria nu se repetă? Voi cei care credeţi că <merge şi aşa>? Voi ce spuneţi şi mai ales ce faceţi?”, adăuga acesta.

https://www.facebook.com/coruptia.ucide/videos/1350059372488046

Tot duminică, zeci de persoane au participat la slujbele de pomenire oficiate în memoria victimelor din Colectiv, atât în curtea bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni, cât şi în faţa fostei hale, unde a avut loc incendiul din 30 octombrie 2015.

Atunci, 64 de persoane au murit şi 163 au fost rănite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
comemorare,
colectiv,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici