Victimele mineriadelor contestă eliberarea "teroristului Cozma Miron"

Asociaţia Victimelor Mineriadelor din România (AVMR) critică dur eliberarea din închisoare a fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, susţinând că aceasta ar arăta că "justiţia din România are reprezentanţi corupţi şi executanţi ai politicului, ai lui Ion Iliescu şi PSD".

2 afișări

Într-un comunicat remis, duminică, agenţiei MEDIAFAX, AVMR apreciază că "teroristul Cozma Miron este pus în libertate cu complicitatea procurorilor şi magistraţilor corupţi din justiţia română".

"Victimele Mineriadelor suportă în continuare tergiversarea soluţionării dosarelor «Mineriadei iunie 1990» şi, de 17 ani, sunt marginalizate, inclusiv de către televiziuni, care le ignoră", se precizează în documentul citat, în care asociaţia critică şi modul în care presa îl prezintă pe Cozma: drept "un mare apărător al drepturilor minerilor".

Referindu-se tot la media, AVMR cere celor care îl prezintă pe "«marele erou» Cozma Miron" să prezinte şi poziţia AVMR.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a fost eliberat, duminică dimineaţă, din închisoare, după aproximativ zece ani de detenţie, el afirmând că a făcut puşcărie pentru că şi-a făcut datoria de lider de sindicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici