Victor Negrescu: Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene va pune cetăţeanul în prim plan

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a spus, joi, la Alba Iulia, că preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene va pune în prim plan cetăţeanul şi nevoia ca Europa să răspundă aşteptărilor din viaţa de zi cu zi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

346 afișări
Imaginea articolului Victor Negrescu: Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene va pune cetăţeanul în prim plan

Victor Negrescu: Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene va pune cetăţeanul în prim plan

”Viitoarea noastră preşedinţie la Consiliul Uniunii Europene va pune cetăţeanul în prim plan, cetăţeanul şi nevoia ca Europa să răspundă aşteptărilor vieţii de zi cu zi. De fapt, să gândească politici care pot fi resimţite de către cetăţeni în viaţa lor de zi cu zi. Proiectele care au fost desfăşurate aici în Alba Iulia dovedesc faptul că se pot face lucruri utile cu fondurile europene, că într-adevăr politica de coeziune ajută dezvoltarea locală şi aduce bunăstare”, a spus Victor Negrescu, la recepţia organizată la Alba Iulia de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu ocazia Zilei Europei.

De asemenea, Victor Negrescu a transmis celor prezenţi şi un mesaj din partea premierului Viorica Dăncilă, afirmând că Guvernul îşi va respecta toate angajamentele pe care ţara le-a luat la nivel european.

”Astăzi am venit şi cu un mesaj, din partea doamnei prim-ministru, care m-a rugat (…) să vă asigur că Guvernul României îşi asumă toate angajamentele pe care ţara noastră le-a luat la nivel european şi mai ales angajamentele care presupun sprijinirea atât a preşedinţiei viitoare la Consiliul Uniunii Europene, cât şi ceea ce înseamnă acţiunile noastre, ale tuturor, pentru celebrarea anului Centenar”, a mai spus Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene a adăugat că anul acesta şi în 2019 avem ocazia să marcăm ceea ce înseamnă rolul nostru în plan european.

”Avem ocazia mai ales anul acesta, dar şi anul viitor să marcăm ceea ce înseamnă rolul nostru în plan european. Ieri (miercuri – n.r.) am celebrat Ziua Europei. Tot în această perioadă sărbătorim 141 de ani de la Declaraţia de Independenţă şi tot anul acesta avem Centenarul Marii Uniri, momente importante care ne permit nouă să conştientizăm trecutul pentru a vorbi de viitor. Este important să găsim resursele noastre interne pentru a găsi mijloacele pentru a conta şi a ne proiecta într-un viitor bun atât pentru noi, cei de aici, pe plan local, pe plan naţional, cât mai ales într-un context european”, a afirmat Victor Negrescu.

La un hotel de cinci stele din Alba Iulia s-a organizat, joi, o recepţie cu ocazia Zilei Europei, celebrată în 9 mai, la care au participat reprezentanţi ai guvernului, ambasadelor şi ai reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici