DOCUMENTE  Victor Piţurcă şi-a băgat copiii în mai multe combinaţii cu iz penal. Fiica fostului selecţioner - legată într-o firmă de Şpak, finul lui Piţi

  • Victor Piţurcă nu apare în niciuna dintre firmele luate la puricat de procurori, fostul atacant având grijă să-şi bage urmaşii la înaintare.
  • În timp ce Alexandru era asociat unic la o firmă care a făcut afaceri cu Armata, fiica lui Piţi, Claudia, este legată de o companie care ar fi urmărit să dea un tun imobiliar în Craiova.
  • În afară de persoanele legate de numele Piţurcă, dosarele mai au un lucru în comun: suspiciunea trucării de licitaţii, pe care anchetatorii şi-au propus s-o dovedească.
4016 afișări
Imaginea articolului Victor Piţurcă şi-a băgat copiii în mai multe combinaţii cu iz penal. Fiica fostului selecţioner - legată într-o firmă de Şpak, finul lui Piţi

Piţurcă şi-a băgat copiii în mai multe firme cu probleme penale. Fiica fostului selecţioner, legată de Şpak

Reţinerea pentru 24 ore a lui Victor Piţurcă, 66 de ani, într-un caz legat de achiziţii publice făcute în timpul pandemiei, nu este singura bilă agăţată de picioarele fostului selecţioner al României.

În acest dosar este vorba despre cumpărarea de măşti pentru Ministerul Apărării Naţionale (MapN). Deşi în anchetă apare firma fiului Alexandru Victor Piţurcă, PAV Green Energy, frâiele ar fi fost trase de senior, consideră anchetatorii, motiv pentru care fostul câştigător al Cupei Campionilor Europeni a şi fost reţinut luni.

Cu acest prilej, un caz mai vechi revine puternic în actualitate. Fără tam-tam, la finalul anului trecut, pe 23 noiembrie, procurorul Julien Stoiculescu, de la DIICOT Craiova, a dispus începere urmăririi penale într-un dosar de insolvenţă în care vizată, printre altele, firma SC Mykland Imobiliare SRL (ordonanţa, pe larg, în galeria foto ataşată). Compania este administrată de Constantin Şpak-Boldici, iar Claudia, fiica lui Piţi, are statut de asociat. 

Spune finul Şpak totul?

Procurorul de caz investighează toată gruparea din care face parte Şpak, dorind să afle cine este în spatele lui. Constantin Şpak-Boldici este ginerele lui Gabriel Boldici (fost portar al Craiovei şi secund al lui Piţurcă la echipa naţională). Iar naşul lui Şpak este chiar Victor Piţurcă.

Deocamdată, urmărirea penală a început doar împotriva lui Şpak, care era adimistratorului firmei Mykland. Nu şi a Claudiei, fiica lui Piţurcă. Dar, acţiunea s-ar putea extinde, în funcţie de ce va declara Şpak, socotit un paravan.

Procurorii vor să ajungă la „tartorul afacerii”, care este socotit Victor Piţurcă. Autorităţile au pus sechestru asigurator pe importante sume de bani. 

Mediafax a scris pe larg, în exclusivitate, despre „dosarul Extensiv”, care s-a dorit a fi un tun pe piaţa imobiliară din Craiova. Firma fiicei lui Victor Piţurcă ar fi intenţionat să pună mâna pe terenul pe care s-a ridicat stadionul „Extensiv”, cu scopul a construi blocuri pe suprafaţa respectivă.

Printre cele 9 persoane împotriva cărora se continuă urmărirea penală, indicate de procuror că au constituit grup infracţional şi au deturnat licitaţii publice, se află şi Ionuţ Pîrvulescu, fost şofer al primăriţei Olguţei Voiculescu, cel care ulterior a ocupat diverse funcţii de director în administraţia publică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici