Victor Ponta, explicaţii pe pagina de Facebook despre noul dosar

Victor Ponta susţine că nu a cerut niciodată sume de bani, nici pentru sine, nici pentru PSD, în vederea susţinerii vreunui candidat, explicând că vizita lui Tony Blair a venit la iniţiativa deputatului Ana Birchall, precizările fiind făcute de pagina sa de Facebook.

1567 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta, explicaţii pe pagina de Facebook despre noul dosar

Victor Ponta, explicaţii pe pagina de Facebook despre noul dosar

"Nu am cerut Niciodată, nici pentru mine nici pentru PSD, vreo suma de bani niciunei persoane pentru a fi candidat! (...) Procurorii mai afirmă că, în urma vizitei domnului Tony Blair din 26 Martie am "obţinut foloase nepatrimoniale constând în imagine". Reamintesc că în martie 2012 nu era campanie electorală, că eu am candidat în decembrie într-un colegiu din Judeţul Gorj pe care îl câştigasem oricum în anul 2008 şi unde PSD a avut mereu un sprijin electoral consistent. Sunt, de asemenea, acuzat de "complicitate morală" la spălărea banilor! Suma de 220.000 euro precizată de procurori că ar fi fost donată către diverse persoane juridice din Marea Britanie nu a fost niciodată în posesia mea sau a PSD, nici nu am dispus şi nici nu am beneficiat de vreun euro din aceasta. Nu am cunoscut niciodată (până în ziua de 6 Septembrie 2016) cuantumul, nici cine a plătit-o şi nici cine a fost beneficiarul ei! Am avut o singură discuţie pe tema acelor bani cu domnul Dan Sultănescu, la momentul în care a fost publicat în presă faptul că fundaţia sa foloseşte bani din fonduri europene pentru vizita lui Tony Blair. M-a asigurat că nu au fost nici bani europeni nici bani publici ci doar "donaţii private" ceea ce a şi transmis oficial într-o declaraţie către presă", a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, fostul premier susţine că Tony Blair a fost invitat în România la iniţiativa Anei Birchall, la acea vreme secretar internaţional al PSD.

"Implicarea mea în această vizită a constat în primirea domnului Blair la sediul PSD şi un scurt cuvânt în deschiderea speechului de la URA. Fiind vorba de o personalitate ca Tony Blair şi pentru a reduce costurile organizatorilor am fost de acord ca în partea de organizare efectivă să ajute şi alte persoane care lucrau cu mine în activitatea curentă de la PSD. Singurul aspect cu care doamna Birchall m-a informat legat de alte cheltuieli a fost faptul că domnull Blair nu solicită onorariu, însa încurajează organizatorii din România să facă o donaţie către o fundaţie de caritate indicată de către domnia sa/ nefiind vorba de bani de la PSD nu am cerut detalii şi nici nu m-am implicat în vreun alt fel în acest aspect", a mai scris Ponta.

În ceea ce priveşte sprijinul pe care i l-ar fi acordat lui Sebastian Ghiţă pentru cadidatura la alegerile parlamentare din 2012, fostul premier susţine că nu sunt reale.

Precizările lui Victor Ponta au venit după ce magistraţii instanţei supreme i-au modificat condiţiile controlului judiciar, acesta având voie să vorbească cu presa despre acuzaţiile din dosar şi fiindu-i totodată interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorii DNA Ploieşti l-au pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pe Victor Ponta, acesta fiind suspectat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la infracţiunea de spălare de bani, alături de el fiind cercetat şi Sebastian Ghiţă, sub acuzaţia de complicitate la spălare de bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici