Videanu: Avem în vedere creşterea salariului minim, concomitent cu reducerea contribuţiilor

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat că viziunile preşedintelui Băsescu şi ale PDL privind scăderea CAS şi legate de cota unică "nu sunt foarte diferite" şi a menţionat că democrat-liberalii au în vedere un ansamblu de măsuri, creşterea salariului minim, concomitent cu reducerea contribuţiilor.

54 afișări
Imaginea articolului Videanu: Avem în vedere creşterea salariului minim, concomitent cu reducerea contribuţiilor

Videanu: Avem în vedere creşterea salariului minim, concomitent cu reducerea contribuţiilor (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Videanu a evitat să precizeze dacă PDL-ul renunţă la susţinerea reducerii cotei unice.

Adrian Videanu a fost întrebat cum comentează afirmaţiile lui Traian Băsescu, care nu crede că reducerea cotei unice este o soluţie, ci susţine reducerea contribuţiilor salariilor.

"Nu sunt viziuni foarte diferite. Vă spuneam de un ansamblu de măsuri, creşterea salariului minim, concomitent cu reducerea contribuţiilor sociale, astfel încât să nu reducă competitivitatea mediului de afaceri, care este cel care poate să aducă creştere economică în România. Din punctul meu de vedere şi aici, sigur, putem avea şi viziuni diferite, eu cred într-un pachet de măsuri, nu într-o singură măsură, nu există o singură măsură de natură fiscală care să fie o măsură miracol care să scoată România din criză. Dar cred într-un pachet de măsuri care să vină să rezolve elementele de blocaj în economia naţională şi ca să creeze premisele de creştere economică consistentă în 2011 şi 2012, ca o garanţie a ieşirii României din criză", a spus Videanu.

Întrebat dacă acest pachet de măsuri va conţine scăderea cotei unice şi scăderea contribuţiei salariaţilor, Videanu a spus că, "la nivel de principiu, da".

"Detaliile o să vi le prezint. Vreau să vă spun că pentru aceasta m-am consultat şi cu FMI şi cu ceilalţi actori importanţi, urmând ca, în măsura în care delegaţia tehnică a FMI vine la Bucureşti, să facem simulările simultane şi să ne putem valida previziunile şi noi şi dânşii legat de acest pachet de măsuri. Încă o dată o spun, nu cred nici eu într-o măsură miracol. Nu poate fi o singură măsură de natură să rezolve problemele României, în schimb un pachet de măsuri coerent care să ducă la o creştere economică cred că se impune în această perioadă", a arătat Adriean Videanu.

El a fost întrebat dacă PDL nu mai susţine reducerea cotei unice. "Am să fiu foarte clar în zilele următoare, când am să vă prezint întregul pachet. Permiteţi-mi să nu comentez mai mult pe această temă. Deja am dat prea multe informaţii", a răspuns Videanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că reducerea cotei unice nu este o soluţie, că TVA nu va creşte şi a subliniat că susţine scăderea contribuţiilor salariaţilor.

"(TVA . n.r.) nu are cum să crească. În orice caz, în UE taxă pe valoarea adăugată mai mare de 25% nu e posibil", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că scăderea nivelului cotei unice nu este o soluţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici