Videanu: Executarea conturilor municipalităţii de către trezorerie, ilegală

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, consideră că executarea conturilor municipalităţii de către trezorerie în cazul Parcului Bordei este ilegală, precizând că în urma discuţiilor dintre Direcţia juridică a Primăriei şi cea a Ministerului de Finanţe tranzacţia va fi blocată.

9 afișări
Imaginea articolului Videanu: Executarea conturilor municipalităţii de către trezorerie, ilegală

Videanu: Executarea conturilor municipalităţii de către trezorerie, ilegală

Potrivit edilului municipal, trezoreria trebuia să facă diferenţa între Primăria Municipiului Bucureşti şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care din punct de veder juridic "sunt două enităţi total diferite".

Edilul şef al Capitalei a afirmat că are deja extrasul de cont din data de 6 martie prin care s-au debitat 67 de milioane de lei din conturile municipalităţii de la trezorerie şi a precizat că în urma discuţiilor purtate cu ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, tranzacţia urmează să fie blocată.

În privinţa eliberării Certificatului de Urbanism de către primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, Direcţia juridică a Primăriei Capitalei susţine că este necesară eliberarea acestui act, iar practica administrativă demonstrează că dezmembrările şi alipirile nu au fost făcute până acum, a mai spus Videanu.

El a arătat că prin interpretarea pe care primarul Chiliman o dă în "stilul propriu" acestui caz, îşi asumă întreaga responsabilitate. El a adăugat că dacă primarul Chiliman era interesat de soarta Parcului Bordei, trebuia să elibereze cu prioritate certificatele de urbanism pentru schimbul de terenuri Parcul Bordei - Satul Francez.

Edilul şef al Capitalei şi-a exprimat speranţa că schimbul de terenuri Parcul Bordei - Satul Francez dintre municipalitate şi omul de afaceri Costică Constanda se mai poate face.

Videanu a mai spus că zilele următoare va merge la notar pentru a perfecta schimbul de terenuri şi în funcţie de răspunsul primit, "pe cale de consecinţă", Chiliman, ca autoritate responsabilă de emiterea actelor, trebuie să îşi asume răspunderea.

Omul de afaceri Costică Constanda a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că executorul judecătoresc a executat conturile Primăriei Capitale, suma debitată fiind de peste 17 milioane de euro, atât cât scrie în hotărârea instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici