Videanu: Obiecţiunea preşedintelui legată de vârstele de pensionare va fi votată de toate partidele

Liderul PDL Adriean Videanu afirmă, într-un interviu difuzat, duminică, de Pro TV, că poate garanta, vizavi de Legea pensiilor, că obiecţiunea şefului statului legată de vârstele de pensionare va trece prin Parlament votată de toate formaţiunile politice parlamentare.

16 afișări
Imaginea articolului Videanu: Obiecţiunea preşedintelui legată de vârstele de pensionare va fi votată de toate partidele

Videanu: Obiecţiunea preşedintelui legată de vârstele de pensionare va fi votată de toate partidele (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a apreciat că opţiunea şefului statului pentru micşorarea vârstei de pensionare la femei este o chestiune de oportunitate.

Liderul PDL a spus la Pro TV că poate garanta că obiecţiunea şefului statului va trece prin Parlament votată de toate formaţiunile politice parlamentare.

Pe de altă parte, întrebat dacă Guvernul nu are o problemă în legătură cu faptul că preşedintele Camerei, Roberta Anastase, "a furat" la votul din Parlament la Legea pensiilor, Videanu a răspuns: "Nu aş vrea să intru pe această temă, faptul că s-a furat sau că nu s-a furat este un aspect care s-a lămurit, inclusiv din punct de vedere al cutumei parlamentare".

El a adăugat că în Parlamentul Finlandei s-a adoptat o lege în condiţiile în care în sală erau doar patru parlamentari, toţi de la opoziţie.

Videanu a amintit că PDL a luat o decizie, comunicată public, de a o susţine pe Roberta Anastase la şefia Camerei Deputaţilor.

Întrebat câte locuri de muncă promite PDL în condiţiile în care PNL promite, în programul de guvernare "A doua modernizare a României", 500.000 de locuri de muncă în următorii cinci ani, Videanu a spus că liberalii "nu au niciun fel de fundamentare". El a adăugat că PDL "propune" 30.000 de locuri de muncă în economia reală în 2011 dacă se vor pune în practică trei măsuri economice pentru o creştere economică de 3%, şi 80.000 de locuri de muncă în economia reală în 2012, cu o creştere economică de 4,8%.

Preşedintele Traian Băsescu a retrimis în Parlament Legea pensiilor şi a solicitat reducerea vârstei de pensionare a femeilor la 63 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici