Videanu: Salariile bugetare pot reveni începând din 2011 la nivelurile de dinaintea scăderii cu 25%

Salariile din sistemul bugetar ar putea reveni începând de anul viitor, în trepte, la nivelurile de dinaintea reducerii cu 25%, potrivit ministrului Economiei, Adriean Videanu.

36 afișări
Imaginea articolului Videanu: Salariile bugetare pot reveni începând din 2011 la nivelurile de dinaintea scăderii cu 25%

Videanu:Salariile bugetare pot reveni începând din 2011 la nivelurile de dinaintea scăderii cu 25% (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În 2011 se vor crea premisele pentru a reveni la salariile de dinainte de tăierea de 25% şi să urce în trepte la nivelul anterior", a declarat Videanu, marţi, la videochatul Gândul.

Salariile din sectorul bugetar au scăzut, la 1 iulie, cu 25%, Guvernul vizând asftel reducerea cheltuielilor bugetare, în încercarea de a se încadra în ţinta de deficit bugetar de 6,8% convenită cu FMI.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat luni că fondul de salarii stabilit pentru anul viitor, corelat cu restructurarea a 60.000 posturi din sistemul public, permite o creştere salarială medie de peste 10%, pentru care rămâne însă de stabilit cum va fi distribuită, în baza sistemului unitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici