Videanu: Treptele de pensionare se vor egaliza în toată Europa în următorii ani

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, sâmbătă, la Poiana Braşov, că în următorii ani treptele de pensionare se vor egaliza în toată Europa, iar până în 2030 se va ajunge la egalizarea vârstelor de pensionare pentru femei şi bărbaţi, el reluând astfel ideea avansată cu o zi în urmă de Emil Boc.

31 afișări
Imaginea articolului Videanu: Treptele de pensionare se vor egaliza în toată Europa în următorii ani

Videanu: Treptele de pensionare se vor egaliza în toată Europa în următorii ani (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Videanu a declarat, sâmbătă, la Poiana Braşov, că nu s-a discutat, în cadrul întrunirii, pe fondul Legii pensiilor, ci a fost mai degrabă o informare din partea ministrului Muncii, Ioan Botiş, către primarii de comune cu privire la prevederile legii respective. Potrivit lui Videanu, discuţiile de la Poiana Braşov s-au axat, în principal, pe alegerile parlamentare din 2012.

Cu o zi în urmă, premierul Emil Boc declara că "până în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare", precizând că decizia în aces sens este la mâna Parlamentului.

"Până în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare. Oricum, decizia în acest sens este la mâna Parlamentului", declara Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitând stabilirea vârstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici