Videanu: Vom începe demersurile pentru recuperarea celor peste 5.000 de metri pătraţi din Bordei

Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, susţine că va demara, imediat discuţiile în vederea recuperării celor peste 5.000 de metri pătraţi din Parcul Bordei, care au fost vânduţi de omul de afaceri Costică Costanda, înainte de perfectarea schimbului de terenuri cu municipalitatea.

18 afișări
Imaginea articolului Videanu: Vom începe demersurile pentru recuperarea celor peste 5.000 de metri pătraţi din Bordei

Videanu: Vom începe demersurile pentru recuperarea celor peste 5.000 de metri pătraţi din Bordei (Imagine: Mediafax Foto)

"Imediat ce vom finaliza intabularea parcului, vom demara discuţiile cu proprietarii suprafeţei de teren, care lipseşte din Parcul Bordei", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, edilul Capitalei.

Potrivit primarului general, în vederea recuperării celor peste 5.000 de metri pătraţi de pe malul Lacului Floreasca va fi propus proprietarilor un schimb de terenuri, iar ca ultimă soluţie va fi pusă în discuţie şi eventuala cumpărare de la actualii proprietari.

"Schimbul de terenuri ar fi mai convenabil pentru municipalitate, dacă nu vom încerca să cumpărăm", a arătat Adriean Videanu.

Primăria Capitalei a perfectat, sâmbătă, la notariat, actele privind schimbul de terenuri dintre municipalitate şi omul de afaceri Costică Constanda, acesta devenind proprietar pe 28 de mii de metri pătraţi în Satul Francez, iar muncipalităţii revenindu-i o suprafaţă egală în Parcul Bordei.

Primarul general Adriean Videanu a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că, în cazul în care acest schimb de terenuri va fi contestat, autoritatea responsabilă va fi administraţia de sector, în speţă, Primăria sectorului 1, care a considerat că certificatul de urbanism privind dezmembrarea Parcului Bordei nu este necesar în acest caz.

La începutul lunii martie, omul de afaceri Costică Constanda a pus în aplicare, prin executor judecătoresc, decizia instanţei care i-a acordat despăgubiri de peste 17 milioane de euro într-un proces pe care l-a avut cu autorităţile locale în privinţa Parcului Bordei. Decizia a fost luată după ce schimbul de terenuri Parcul Bordei - Satul Francez, aprobat de consilierii municipali, nu a avut loc în termenul stabilit.

Constanda l-a acuzat pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, că nu a emis la timp Certificatul de urbanism necesar schimbului de terenuri Parcul Bordei - Satul Francez.

La rândul său, primarul sectorului 1 Andrei Chiliman a declarat, sâmbătă, că Adriean Videanu a minţit atunci când a invocat ca impediment pentru schimbul de terenuri Satul Francez - Parcul Bordei, lipsa certificatului de urbanism de la Sectorul 1, scopul său fiind acordarea despăgubirilor către Costică Constanda.

Schimbul de terenuri dintre Constanda şi Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a fost aprobat de consilierii generali pe 18 ianuarie. Astfel, municipalitatea i-a dat lui Constanda terenul din Satul Francez în schimbul unei suprafeţe echivalente de teren din Parcul Bordei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici