VIDEO A şasea zi de incendii de vegetaţie din Grecia. Insula Evia este devastată

Mii de oameni şi-au părăsit casele de pe insula Evia, în condiţiile în care incendiile de vegetaţie continuă duminică pentru a şasea zi, iar feriboturile aşteptau pentru şi mai multe evacuări, relatează Reuters.

2528 afișări
Imaginea articolului VIDEO A şasea zi de incendii de vegetaţie din Grecia. Insula Evia este devastată

Sursa foto: Twitter

Incendiile care au ameninţat suburbiile nordice ale Atenei în ultimele zile au dispărut într-o oarecare măsură, dar focul de pe Evia, o insulă mare la est de capitală, a izbucnit rapid pe mai multe fronturi, afectând mii de hectare de pădure din partea de nord şi forţând evacuarea a zeci de sate.

Incendii au izbucnit în multe părţi ale ţării în timpul unui val de căldură de o săptămână, cel mai grav din Grecia din ultimele trei decenii, cu temperaturi ridicate şi vânturi fierbinţi. În toată ţara, pădurile au ars şi zeci de case şi afaceri au fost distruse.

Grecia a desfăşurat armata pentru a ajuta la lupta împotriva incendiilor şi mai multe ţări, inclusiv România, Franţa, Egipt, Elveţia şi Spania au trimis ajutor, inclusiv avioane de stingere a incendiilor.

Peste 570 de pompieri se luptă cu focul din Evia, au spus autorităţile.

Paza de coastă a evacuat de marţi peste 2.000 de persoane din diferite părţi ale insulei, pe măsură ce cerul nopţii a devenit roşu din cauza flăcărilor.

Un incendiu la poalele Muntelui Parnitha, la nord de Atena, a fost limitat, dar condiţiile meteorologice menţin ameninţările că ar putea izbucni din nou.

Vineri seara, vânturile puternice au împins focul în oraşul Thrakomakedones, unde locuitorii au primit ordinul de evacuare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici