VIDEO | Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia. Organizaţie: Animalele moarte plutesc pe apă

O organizaţie internaţională de salvare a animalelor susţine, după ce nava cu 14.000 de oi s-a răsturnat în Portul Midia, că animalele moarte plutesc pe apă, iar luni a avut loc nicio operaţie de salvare. „Suspectăm o supraîncărcare a navei”, spun cei de la organizaţie.

3893 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia. Organizaţie: Animalele moarte plutesc pe apă

VIDEO | Cazul miilor de oi scufundate în Portul Midia. Organizaţie: Animalele moarte plutesc pe apă

Gabriel Păun, directorul organizaţiei pentru Europa a organizaţiei „Animal International“, spune, într-un comunicat de presă transmis luni, că o astfel de situaţie nu ar fi avut loc dacă România ar exporta carne, şi nu animale vii: „Această tragedie putea fi evitată dacă existau proceduri pentru astfel de situaţii de urgenţă şi, mai ales, dacă România ar exporta carne în loc de animale vii”.

Gabriel Păun a descris şi scenele de groază cu animalele prinse în nava scufundată ca într-un sicriu de tablă: „Imaginile pe care le-am obţinut includ mii de animale prăbuşite în pereţii laterali ai vasului înainte ca acesta să intre sub apă şi animalele să se înece, urmate de filmări de astăzi dimineaţă cu animale moarte plutind pe apă. Nava a fost abandonată pe timpul nopţii, iar dimineaţă nu s-a efectuat nicio operaţiune de salvare pentru bietele animale”.

Atenţie, urmează imagini cu puternic impact emoţional.

Reprezentanţii organizaţiei cer o anchetă comună a Ministerului Agriculturii şi a celui al Transporturilor, pentru a se afla cine a greşit în acest caz.

„Cerem o anchetă încrucişată a Ministerului Agriculturii şi a celui al Transporturilor pentru a se verifica cauzele tragediei, precum şi în ce fel legislaţia pentru bunăstarea animalelor şi pentru transportul maritim au fost respectate şi unde acestea necesită îmbunătăţire urgentă. Suspectăm o supraîncărcare a navei şi o proastă distribuţie a greutăţii care au dus la înclinarea decisivă a navei şi răsturnarea pe o parte”, se mai arată în comunicat.

O navă cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi şi un echipaj format din 22 de sirieni. Toţi membri echipajului au fost salvaţi şi aduşi teferi la mal. Unul dintre ei a căzut peste bord, însă a fost scos din apă.

Autorităţile au anunţat doar că până acum au fost salvate doar 32 de oi, iar luni că au reluat operaţiunile prin care încearcă aducerea la mal a navei răsturnate. Potrivit ISU Constanţa, acţiunea de evacuare a celor aproximativ 14.000 de oi de pe vas este în „stand-by”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
organizaţie,
navă,
oi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici