VIDEO Cine este femeia care a atacat în instanţa de contencios OUG 14

Luiza Căzănescu, femeia care a atacat la Secţia de contencios a Curţi de Apel Bucureşti OUG 14, este unul dintre participanţii la dezbatere organizată de Florin Iordache pe tema modificării codurilor penale. Femeia este judecată de Curtea de Apel Ploieşti pentru complicitate la abuz în serviciu.

7451 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cine este femeia care a atacat în instanţa de contencios OUG 14

Cine este femeia care a atacat în instanţa de contencios OUG 14

Luiza Căzănescu este unul dintre participanţii la dezbaterea publică organizată de fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, pe tema modificării codurilor penale. Femeia i-a cerut atunci ministrului să promoveze ordonanţa de urgenţă de modificare a codurilor.

"Mă numesc Luiza Căzănescu, sunt absolventă de drept şi fostă patroană a unei firme din asigurări pe care am fost nevoită să o închid. (...) Vă rog, domnule ministru, să fiţi bărbat de stat, să promovaţi aceste ordonanţe de urgenţă, să vă gândiţi la populaţie. Să ştiţi că oamenii de afaceri români au fost distruşi, li s-au înscenat dosare în justiţia din România. Să promovaţi aceste ordonanţe în regim de urgenţă. Să daţi pe urmă şi amnistie. Să ţineţi şi cu populaţia. Eu ştiu ce vorbesc. Am avut 800 de dosare civile si 46 de dosare penale, mi s-au inventat tot felul de mizerii", a spus femeia de la dezbaterile organizate de Ministerul Justiţiei.

Intervenţia Luizei Căzănescu începe în jurul minutului 2.50 din înregistrarea de mai jos:

În decembrie 2010, Luiza Căzănescu, administrator al SC Luisa Casa de Modă SRL Bucureşti, a fost trimisă în judecată, alături de alte cinci persoane, pentru complicitate la abuz în serviciu în legătură cu prejudicierea SC Asigurarea Reasigurare Ardaf SA-– Sucursala Dâmboviţa cu suma totală de 1.857.314 euro.

"În perioada octombrie 2003 – octombrie 2005, inculpaţii Pietricică Marius Daniel, în calitate de director, Stan Marius Cristian, în calitate de director adjunct asigurări, Iacob Loredana Silvia, şef birou contabilitate şi Sânpetrean Cristina, inspector verificator în cadrul S.C. ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A. – Sucursala Dâmboviţa, au aprobat încheierea mai multor contracte (de consultanţă, de închiriere şi de marketing) între ARDAF Dâmboviţa şi firmele reprezentate de Căzănescu Luiza şi Igescu Ioan în condiţii nelegale şi cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, derularea acestora fiind, de asemenea, contrară Normelor ARDAF şi prevederilor legale. În principal, contractele de consultanţă vizau promovarea şi vânzarea poliţelor Căminul, asigurări de sănătate şi asigurări de viaţă, instruirea agenţilor de asigurări şi distribuirea de fluturaşi publicitari, contractele de marketing aveau ca obiect prestarea serviciilor de promovare şi publicitate a produselor de asigurare ARDAF. Aceste contracte au fost decontate în condiţiile în care inculpatul Igescu Ioan, prin SC TRANSOCEANIC S.R.L. nu a prestat niciun serviciu în favoarea ARDAF iar Căzănescu Luiza nu a respectat clauzele contractuale în integralitatea lor", se arată în comunicatul DNA transmis la trimiterea în judecată.

În 2010 cauza a fost trimisă Judecătoriei Târgovişte, ulterior fiind trimisă Tribunalului Dâmboviţa, instanţa care a dispus condamnarea femeii la trei ani şi două luni de închisoare în iulie 2016. Decizia nu a fost definitivă, dosarul fiind în prezent în faza de apel la Curtea de Apel Ploieşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici