Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, audiată la DNA în dosarul privind OUG 13

Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, a ajuns, miercuri, la sediul DNA pentru audieri în dosarul privind Ordonanţa de Urgenţă 13 referitoare la modificarea Codurilor Penale, aceasta având calitatea de martor. Aceasta a ieşit de la audieri în jurul orei 14:20.

1781 afișări
Imaginea articolului Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, audiată la DNA în dosarul privind OUG 13

Graţiela Gavrilescu,ministrul pentru relaţia cu Parlamentul,audiată la DNA în dosarul privind OUG 13 (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

Ministrul nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA.

În acelaşi dosar au mai fost audiaţi la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie procurorul Constantin Sima, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Justiţiei, în calitate de martor în dosar, dar şi Oana Hăineală, procuror şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, tot în calitate de martor.

Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a unei sesizări primite după adoptarea OUG 13. DNA a cerut documente Ministerului Justiţiei privind persoanele care au lucrat la redactarea proiectelor.

Ordonanţa de urgenţă 13 a fost abrogată prin OUG 14 emisă de acelaşi Guvern Grindeanu.

În momentul de faţă OUG 13 se află în comisiile parlamentare urmând calea procedurală în timp ce OUG 14, care o abrogă, a trecut de Senatul României, urmând să fie dezbătută în Comisia Juridică şi ulterior în plenul Camerei Deputaţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici