Daniel Horodniceanu, procuror-şef DIICOT: Abuzul în serviciu nu este dezincriminat, textul de lege nu a fost abrogat / O comasare DNA-DIICOT: Nu ar fi o mişcare foarte bună

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, miercuri, că abuzul în serviciu nu este dezincriminat în acest moment, el arătând că textul de lege care reglementează această infracţiune nu a fost abrogat, ci trebuie modificat în sensul celor solicitate de Curtea Constituţională.

1736 afișări
Imaginea articolului Daniel Horodniceanu, procuror-şef DIICOT: Abuzul în serviciu nu este dezincriminat, textul de lege nu a fost abrogat / O comasare DNA-DIICOT: Nu ar fi o mişcare foarte bună

Daniel Horodniceanu, procurorul-şef al DIICOT: Abuzul în serviciu nu este dezincriminat, întrucât textul de lege nu a fost abrogat (Imagine: Marian Ilie / Mediafax Foto)

Daniel Horodniceanu, despre eventuala comasare DNA-DIICOT: Nu ar fi o mişcare foarte bună

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, miercuri, referindu-se la eventuala comasare a DNA şi DIICOT, că această acţiune nu ar fi o mişcare foarte bună, el făcând apel la nu se vorbi despre "lucruri care ar putea să fie, ci despre lucruri care sunt deja".

"Nici eu nu cred că a fost o idee foarte serioasă la acel moment (comsarea DNA-DIICOT, n.r.) şi, din ce îmi aduc aminte, ministrul Prună se referea la un viitor foarte îndepărtat. Haideţi să vedem întâi proiectul de lege şi discutăm după. În acest moment, dacă mă întrebaţi fără să văd, deşi nu este juridiceşte foarte corect, v-aş spune că nu ar fi o mişcare foarte bună", a precizat Horodniceanu.

Întrebat dacă o astfel de comasare ar afecta activitatea DIICOT, Horodniceanu a răspuns: "Cu siguranţă s-ar întâmpla cu totul alte lucruri, n-ar fi o structură unică, probabil că ar trebui văzut în timp ce ar fi de modificat. Sunt două structuri care nu au aceeaşi competenţă, au aproximativ aceeaşi structură. Nu cred la acest moment că ar fi o idee foarte bună. Să nu vorbim despre lucruri care ar putea să fie, ci despre lucruri care sunt".

Daniel Horodniceanu, procuror-şef DIICOT: Abuzul în serviciu nu este dezincriminat, întrucât textul de lege nu a fost abrogat

Întrebat dacă abuzul în serviciu este în acest moment dezincriminat şi dacă există realmente această problemă, Horodniceanu a răspuns: "Sunt opinii juridice ale unora şi opinii juridice ale altora. Suntem jurişti şi noi, sunt jurişti şi judecătorii, fiecare interpretează în felul lui. Opinia noastră juridică am exprimat-o, după declararea ca nconstituţională a textului. Aşa cum spune şi legea, textul nu a fost abrogat, ci trebuie modificat în sensul celor solicitate de CCR".

"Abuzul în serviciu nu este dezincriminat. Dezincriminarea înseamnă o abrogare, chiar şi tacit", a subliniat Horodniceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici