VIDEO Doi ofiţeri români, la bordul unui distrugător britanic pentru misiuni în Marea Mediterană

O fregată a Forţelor Navale Române a ieşit, marţi, pe mare pentru o serie de exerciţii de luptă pe care le va efectua în compania unui distrugător britanic. Doi doi ofiţeri români vor fi ambarcaţi, în premieră, la bordul distrugătorului britanic pentru a participa la misiuni.

750 afișări
Imaginea articolului VIDEO Doi ofiţeri români, la bordul unui distrugător britanic pentru misiuni în Marea Mediterană

Doi ofiţeri români, la bordul unui distrugător britanic pentru misiuni în Marea Mediterană (Imagine: Twitter)

Distrugătorul britanic HMS Daring vizitează România în perioada 25 - 27 aprilie, iar în cursul zilei de marţi, împreună cu fregata „Regele Ferdinand”, va desfăşura, pe mare, exerciţii de respingere a unui atac aerian, exerciţii de comunicaţii tactice, precum şi manevre de reaprovizionare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După încheierea secvenţelor de instrucţie, nava britanică va acosta la Terminalul Pasagere, pentru o escală de două zile în portul Constanţa.

Relaţiile bilaterale dintre Forţele Navale Române şi Forţelor Navale ale Marii Britanii vor fi consolidate în timpul unor activităţi comune, planificate în perioada vizitei distrugătorului britanic în România.

 

 

„Pe timpul escalei, sunt planificate vizite ale comandantului navei, căpitan-comandor Marcus Hember, la Comandamentul Flotei şi la autorităţile publice locale constănţene, iar marinarii militari români şi britanici vor desfăşura antrenamente comune care vor viza dezvoltarea procedurilor specifice de acţiune pentru misiunile de inspecţie şi control al navelor suspecte de trafic ilegal pe mare”, arată reprezentanţii Statului major al Forţelor Navale.

Aceste activităţi bilaterale fac parte din pachetul de măsuri privind întărirea cooperării dintre partenerii NATO (Immediate Assurance Measures), stabilit la Summit-ul NATO din Ţara Galilor, în anul 2014, şi contribuie la întărirea prezenţei navelor militare ale Alianţei în Marea Neagră.

La finalul vizitei în România, în premieră, doi tineri ofiţeri ai Forţelor Navale Române vor fi ambarcaţi, timp de o săptămână, la bordul distrugătorului britanic şi vor participa, în calitate de ofiţeri de cart, la misiunile pe care nava le va desfăşura în Marea Neagră şi Marea Mediterană.

HMS DARING (D-32) a intrat în serviciul Marinei Regale Britanice în anul 2009 şi este liderul clasei distrugătoarelor tip 45. Are o lungime de 151 m şi poate atinge viteza maximă de 30 noduri. Nava este echipată cu trei sisteme de rachete navă-aer (Sea Viper şi Aster), două lansatoare de rachete navă-navă (Harpoon), 13 sisteme de artilerie navală şi lansatoare de torpile antisubmarin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici