VIDEO Efectele ploii torenţiale în Galaţi: zeci de apeluri la 112 şi numeroase străzi inundate

  • Aproximativ 50 de apeluri la 112 au fost făcute vineri în urma precipitaţiilor abundente din oraşul Galaţi.
  • 15 străzi şi 27 de gospodării au fost inundate, iar echipele de intervenţie au folosit mai multe motopompe.
325 afișări
Imaginea articolului VIDEO Efectele ploii torenţiale în Galaţi: zeci de apeluri la 112 şi numeroase străzi inundate

FOTO: Captură de ecran/ video Monitorul de Galaţi

Reprezentanţii Prefecturii Galaţi au anunţat că din cauza ploilor abundente, vineri, între orele 8.30 – 12.30, au fost primite aproximativ 50 de apeluri prin Sistemul Unic 112, care sesizau producerea unor situaţii de urgenţă în diferite zone ale oraşului.

„În perioada menţionată, la nivelul municipiului Galaţi au fost ploi însemnificate cantitativ, respectiv 34,5 l/mp, fiind inundate 15 străzi şi 27 de gospodării (curţi, grădini şi subsoluri)”, a anunţat Prefectura Galaţi.

Echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei cu cinci autospeciale, trei motopompe transportabile şi o motopompă de mare capacitate.

În sprijinul pompierilor au venit şi echipele de la societatea Apă Canal, care au pornit cele trei pompe de la Staţia 11 Iunie, care deserveşte municipiul Galaţi, cu o capacitate totală de evacuare de aproximativ 15.000 mc/oră.

De asemenea, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Aurelian Panaitescu, a convocat Grupul de Suport Tehnic la Inundaţii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În urma şedinţei, s-a stabilit activarea Centrului Judeţean pentru Coordonarea şi Conducerea Intervenţiei pentru perioada supusă avertizărilor meteorologice şi hidrologice şi pornirea în caz de necesitate, a staţiilor de desecare ale ANIF Galaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici