VIDEO | Imagini dramatice în Harghita după potopul de seara trecută: zeci de case şi apartamente, inundate

Ploile abundente au făcut ravagii în Harghita.

19612 afișări
UPDATE: Pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 210 locuinţe, 286 curţi, 32 beciuri şi o stradă, după ce 10 localităţi din opt judeţe au fost afectate de ploile din ultimele 24 de ore, anunţă IGSU.
 
În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în opt judeţe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vremea rea.
 
În cursul zilei de marţi şi pe timpul nopţii, la nivel naţional au fost emise 68 atenţionări şi avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanţi şi viituri rapide pe râurile mici.
 
În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în 10 localităţi din opt judeţe (Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Maramureş, Mureş, Sălaj, Timiş şi Teleorman).
 
„Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 210 locuinţe, 286 curţi, 32 beciuri şi 1 stradă. Totodată, din cauza vântului puternic, 2 copaci au căzut pe carosabil şi a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru degajarea acestora. Cel mai grav afectat a fost judeţul Harghita, unde s-au înregistrat inundaţii în 3 localităţi (Căpâlniţa, Vlăhiţa, Luepa). Astfel, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din peste 500 de gospodării. Totodată, având în vedere nivelul apei dintr-o curte, 1 persoană din localitatea Căpâlniţa a fost evacuată temporar, urmând să se întoarcă în locuinţă după retragerea apelor”, menţionează IGSU.
 
Pe durata manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, circulaţia rutieră a fost afectată temporar pe un drum naţional (DN16 - MS) şi un drum comunal (DC 18 - TR).
 
Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice pentru judeţele Harghita, Maramureş şi Sălaj, au fost emise cinci mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT.
 
La ora transmiterii acestei ştiri, nu sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, precizează pompierii.
 
 
Pompierii au fost nevoiţi să intervină de urgenţă după ce mai multe case şi apartamente din două localităţi au fost inundate.
 
În localitatea Căpâlniţa au fost inundate subsolurile a 70 de case, în timp ce în Vlăhiţa au fost inundate subsolurile a 93 de case, 153 de curţi şi 16 apartamente.
 
Imaginile de mai jos au fost surprinse în satul Lueta, din judeţul Harghita, marţi seară, ora 20:00:
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici