Video VIDEO Invazie de urşi în oraşul turistic Băile Tuşnad: în total, 8 urşi au coborât din pădure, în ultimele ore

Opt urşi au fost îndepărtaţi, luni seara şi noaptea, din mai multe zone ale localităţii harghitene Băile Tuşnad.

971 afișări

În ultimele 24 de ore au fost primite la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita, 2 apeluri, prin intermediul SNUAU 112, prin care era anunţată prezenţa a 8 urşi în localitatea Băile Tuşnad.

Primul apel primit de la o femeie a venit luni seara şi anunţa prezenţa unei ursoaice cu doi pui pe Aleea Sfânta Ana din Băile Tuşnad şi a trei urşi în faţa Primăriei din Băile Tuşnad. A fost trimis de îndată un echipaj de jandarmi care a îndepărtat un urs din apropierea unui magazin, ceilalţi urşi părăsind zona unde fuseseră semnalaţi, retrăgându-se în pădure.

Al doilea apel a fost făcut la ora 23.00, când un bărbat semnala prezenţa unui urs pe strada Gării şi unul în faţa primăriei.

Aceeaşi patrulă de jandarmi a îndepărtat animalele sălbatice înspre zona împădurită.

Din cele relatate de către ambii apelanţi, urşii se aflau în căutare de hrană.

Jandarmii au rămas în zonă pentru o perioadă, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent şi au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu, nefiind înregistrate alte evenimente.

„Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia. De la începutul anului şi până la ora actuală, la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita au fost înregistrate un număr de 58 de apeluri de urgenţă, prin care ne era semnalată prezenţa ursului în apropierea aşezărilor umane. Zonele unde am fost solicitaţi pentru a îndepărta urşii din apropierea aşezărilor umane au fost localităţile Băile Tuşnad, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Subcetate, Sâncrăieni, Izvoru Mureşului, Ditrău şi Topliţa”, transmite Jandarmeria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
urşi,
băile tuşnad,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici