VIDEO IPS Teodosie continuă să împărtăşească după acţiunea formulată împotriva sa

  • IPS Teodosie a oficiat o slujbă la Mănăstirea Adormirii Maicii Domnului din Gheorghiţeni
  • Mai multe voci din spaţiul media şi cel civic au acuzat lipsa măsurilor anti-COVID
  • Pînă acum nu s-au raportat îmbolnăviri la slujbele ţinute de IPS Teodosie
  • Arhiepiscopia a dat un comunicat recent în care spunea că ”linguriţa nu este penală” după ce Parchetul a anulat o acţiune împotriva sa
4103 afișări
Imaginea articolului VIDEO IPS Teodosie continuă să împărtăşească după acţiunea formulată împotriva sa

VIDEO IPS Teodosie continuă să împărtăşească după acţiunea formulată împotriva sa

O nouă controversă s-a iscat după ce în spaţiul media au apărut iar înregistrări de la slujbele ţinute de Arhiepiscopulu Tomisului IPS Teodosie. 

Acesta a slujit la mănăstirea  "Acoperamantul Maicii Domnului" din Gheorghiteni, Dorna-Arini, judetul Suceava. Conform relatărilor media, nu s-ar fi respectat normele de prevenire a infectarii cu Covid-19 iar copiii s-ar fi împărtăşit cu aceeaşi linguriţă aşa cum cer regulile bisericii.

De remarcat este faptul că nu s-au raportat până acum îmbolnăviri de la slujbele ţinute la biserică  de IPS Teodosie.

Maica stareţă a mănăsatirii "Acoperamântul Maicii Domnului" din Dorna-Arini, Magdalena Onofrei, a declarat :”Au participat la slujbă aproximativ 30 de persoane, inclusiv cei care au slujit. Din ce ştiu eu s-au impărtăşitt doar slujitorii, nu şi enoriaşii (imaginile arata altceva - n.red.), însă dacă dumneavoastră aţi văzut pe imagini şi copii, eu nu sştiu, pentru că nu am văzut asta. In privinţa impărtaşaniei, lucrurile au rămas ca întotdeauna, folosind aceeasi linguriţa," precizează Magdalena Onofrei.

 Inaltpreasfintitul Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a slujit timp de trei ore cu o asistenţă la care au participat şi copii.

Răspunsul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului a fost intitulat ”Lingirita de împărtăşane nu este penală”.

Parchetul Constanţa a clasat pe 14 iunie acţiunea formulată de Asociaţia pentru Libertatea de Conştiinţă reprezentată de Emil Moise. Asociaţia reclama Arhiepiscopia de ”zădărnicirea prevenirii bolilor”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici