VIDEO Marş motorizat de dimensiuni impresionante, pentru construirea de autostrăzi în Moldova

Un marş motorizat impresionant, cu sute de maşini, camioane şi motociclete, pentru construirea de autostrăzi în Moldova, are loc la această oră.

633 afișări
Imaginea articolului VIDEO Marş motorizat de dimensiuni impresionante, pentru construirea de autostrăzi în Moldova

FOTO: Facebook Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei

Marşul motorizat a pornit din mai multe oraşe ale Moldovei: Iaşi, Suceava, Piatra Neamţ, Târgu Neamţ, Botoşani, Roman, Bacău, Vaslui şi Focşani.

Mitingul are loc la Cristeşti, la intersecţia DN2A cu DJ 15B ce duce spre Târgu Neamţ, la el participând protestatari din judeţele Iaşi, Vrancea, Neamţ, Suceava, Botoşani, Bacău şi Vaslui, sosiţi cu autoturisme, camioane şi motociclete.

Marşul motorizat este iniţiativa asociaţia civice din Iaşi, nemulţumite că nu se contruiesc autostrăzi în Moldova.

„Când vine vorba de Moldova, toate guvernele postdecembriste au găsit întotdeauna numai scuze pentru nefinanţarea infrastructurii mari, esenţială pentru dezvoltarea acestei regiuni. Există în acest moment numeroase pericole care ar putea bloca construirea autostrăzilor A7 (Ploieşti-Paşcani) şi A8 (Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş), piedici care au ca bază atât nefinanţarea acestor obiective de infrastructură rutieră de mare importanţă, cât şi proasta gestionare a contractelor de realizare a studiilor de fezabilitate aflate acum în derulare. Totodată, pentru nordul regiunii este esenţial ca autostrada A7 să includă şi tronsonul Paşcani-Suceava-Siret. Lipsa unei finanţări predictibile, clare şi cu sursă precisă a acestor autostrăzi vitale poate fi văzută ca o nouă amăgire pe care acest Guvern o livrează moldovenilor. Modul defectuos, sincopat în care se desfăşoară acum lucrările de foraj pe autostrada A8, în vederea completării studiului de fezabilitate, ne determină să fim neîncrezători în capacitatea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a Ministerului Transporturilor şi a Guvernului de a gestiona situaţia”, au transmis organizatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici