VIDEO: Preot sancţionat după ce a cerut bani de înmormântare şi a pretins să îi fie sărutată mâna

  • Un preot din Cluj a cerut pentru o înmormântare 5.000 de lei
  • Însă, supărat că familia implicată s-a revoltat, a cerut scuze publice şi să îi fie sărutată mâna
  • Acum, preotul este cel care trebuie să îşi ceară scuze
1953 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Preot sancţionat după ce a cerut bani de înmormântare şi a pretins să îi fie sărutată mâna

Preot sancţionat după ce a cerut bani de înmormântare şi a pretins să îi fie sărutată mâna

Preotul a fost sancţionat cu dojană arhierească de mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ şi obligat să restituie unei familii suma de 5.000 de lei, taxă de loc de veci.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului anunţă că a luat act de comportamentul „regretabil şi smintitor” al preotului Florin Parasca, de la Parohia Tăuţi, protopopiatul Cluj I, care a produs „multă tulburare” la o slujbă de înmormântare, în comunitatea pe care o păstoreşte.

„Având în vedere repetatele hotărâri ale Sfântului Sinod care interzic cu desăvârşire condiţionarea săvârşirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe, preotul Florin Parasca a dat dovadă nu doar de lipsă de tact, ci şi de nerespectarea hotărârilor forurilor bisericeşti superioare”, au spus reprezentanţii Arhiepiscopiei Clujului.

Preotul a fost sancţionat disciplinar de mitropolitul Andrei Andreicuţ, cu dojană arhierească, prima care se aplică gradual, să restituie suma plătită familiei îndoliate şi să îşi ceară scuze public.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat luni pentru MEDIAFAX că reacţia conducerii Arhiepiscopiei vine după apariţia în spaţiul public a unei înregistrări de la o slujbă de înmormântare.

„Preotul a avut înainte o neînţelegere cu oamenii cărora le-a spus că taxa stabilită de consiliul parohial pentru locul de veci este de 5.000 de lei, iar familia respectivă a considerat că este prea mult. Au plătit-o, relaţiile au fost încordate înainte de înmormântare. Preotul i-a pus pe oameni să îşi ceară scuze public şi să-i sărute mâna. Au fost vociferări, discuţii”, a explicat Ivanov.

La începutul slujbei de înmormântare, preotul a pretins scuze publice din partea familiei pentru „modul urât în care s-a comportat” şi s-a considerat jignit.

El a cerut ca oamenii să îi sărute mâna, dar aceştia au refuzat şi l-au întrebat de ce s-a făcut preot.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici