VIDEO Protestatari de mediu au aruncat cu supă pe un tablou al lui Van Gogh

Activişti de mediu au aruncat cutii de conserve cu ceea ce pare a fi supă de roşii peste un tablou al lui Van Gogh cu floarea-soarelui de la National Gallery din Londra, relatează BBC.

7517 afișări
Imaginea articolului VIDEO Protestatari de mediu au aruncat cu supă pe un tablou al lui Van Gogh

Imaginile arată cum două persoane îmbrăcate în tricouri Just Stop Oil deschid conservele şi aruncă conţinutul pe capodoperă înainte de a-şi lipi mâinile de perete.

Poliţia metropolitană a declarat că două persoane au fost arestate.

Galeria a declarat că tabloul era acoperit cu sticlă şi, prin urmare, nu a fost deteriorat.

Sala a fost evacuată de vizitatori şi a fost chemată poliţia. Ofiţerii se află acum la faţa locului.

Rama a suferit câteva daune minore, dar tabloul este nevătămat.

Poliţia metropolitană a declarat: "Ofiţerii au ajuns rapid la faţa locului la National Gallery în această dimineaţă, după ce doi protestatari Just Stop Oil au aruncat o substanţă peste un tablou şi apoi s-au lipit de un perete"

În înregistrările video ale incidentului de vineri se vede cum o protestatară strigă: "Ce valorează mai mult? Arta sau viaţa? Merită mai mult decât mâncarea? Merită mai mult decât justiţia? Sunteţi mai preocupaţi de protecţia unui tablou sau de protecţia planetei şi a oamenilor noştri?".

De asemenea, ea a făcut referire la criza costului vieţii şi la "milioanele de familii înfrigurate şi înfometate" care "nu îşi permit nici măcar să încălzească o conservă de supă".

Tabloul este una dintre cele şapte lucrări "Floarea-soarelui" create de Van Gogh în 1888 şi 89, dintre care cinci sunt expuse în galerii şi muzee din întreaga lume.

Acţiunea are loc la trei luni după ce membrii aceluiaşi grup au lipit hârtie pe un tablou al lui John Constable, din aceeaşi galerie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici