VIDEO Tătaru, luat la întrebări de o localnică din Vrancea unde sunt TIR-urile cu Euthyrox, medicament lipsă în farmacii

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost mustrat luni de o femeie, la Focşani, care i-a reproşat că nu se găseşte Euthyrox, deşi ministerul Sănătăţii anunţa în urmă cu 5 zile că medicamentul va fi din nou în farmacii.

3257 afișări
Imaginea articolului VIDEO Tătaru, luat la întrebări de o localnică din Vrancea unde sunt TIR-urile cu Euthyrox, medicament lipsă în farmacii

Tătaru, luat la întrebări de o localnică din Vrancea unde sunt tirurile cu Euthyrox. Medicament lipsă în farmacii

"Dumneavoastră aţi spus la televizor că a venit TIR-ul? Unde e TIR-ul, domnule? Unde sunt medicamentele?”, l-a întrebat femeia, pe un ton ridicat, pe ministrul Sănătăţii aflat în Focşani pentru a pune spitalul sub conducere militară în timpul epidemiei de Covid-19.

„Fiecare farmacie are furnizorul sau producătorul ei”, a încercat Tătaru să o oprească pe femeia revoltată.

„Tir-ul” de întrebări incomode a continuat din partea localnicei care se plângea că nu-şi poate lua tratamentul.

„Care farmacie dă Euthyrox-ul pe sub mână? Şi cum de la atâtea farmacii din oraş nu găsesc nicăieri, cum se poate una ca asta? Vreţi să ne omorâţi. În Vrancea sunt atâţia bolnavi, toată lumea care se duce la farmacie întreabă de Euthyrox”, a spun femeia.

„În toată ţara sunt bolnavi şi au nevoie de Euthyrox”, i-a replicat Tătaru, fără să o convingă pe femeia care îi cerea explicaţii.

„Aţi spus că a venit TIR-ul, unde este TIR-ul domnule?”, a insistat localnica.

Ea a mai acuzat faptul că este închisă şi policlinica, Nelu Tătaru spunându-i că aceasta este deschisă şi că medicul de acolo îi poate da o reţetă şi o recomandare.

Euthyrox este un medicament utilizat de pacienţii cu afecţiuni tiroidiene.

Ministerul Sănătăţii anunţa în urmă cu cinci zile că în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020 140.122 cutii de Euthyrox 100mcg, dintre care aproape 55.000 de cutii au fost deja livrate în farmacii. De asemenea, la începutul săptămânii viitoare, vor fi livrate alte aproape 140.000 de cutii de Euthyrox 50 mcg şi 25 mcg, eliberate din Germania. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici