VIDEO Zeci de femei şi-au testat limitele la Raliul Iaşiului, cu maşina, la karting şi cumpărături viteză

Ieşencele au putut să îşi testeze limitele la volan, organizatorii Raliului Iaşiului pregătind un concurs special pentru pasionatele de şoferie, acestea având de trecut trei probe: îndemânare în poligon, viteză la volanului unui kart şi cumpărături viteză. Raliul a fost ca un cadou pentru 8 Martie.

1398 afișări
Imaginea articolului VIDEO Zeci de femei şi-au testat limitele la Raliul Iaşiului, cu maşina, la karting şi cumpărături viteză

Zeci de femei şi-au testat limitele la Raliul Iaşiului, cu maşina, la karting şi cumpărături viteză

Mitul care spune că femeia este dezastru la volan a fost dărâmat sâmbătă la Iaşi, unde zeci doamne şi domnişoare s-au înscris într-o competiţie de îndemânare automobilistică, concursul fiind gândit ca un cadou în avans de 8 Martie din partea organizatorilor Raliului Iaşului pentru femeile pasionate de condus.

Ieşencele au avut de parcus trei probe: una de îndemânare în poligon, o probă surpriză de viteză într-un traseu de karting şi cumpărături viteză, unde au condus un coş de cumpărături printr-un centru comercial.

Prima probă pentru ieşence a avut loc în poligon şi a fost una de îndemânare, iar şoferiţele au trebuit să termine traseul în cel mult patru minute fără a încălca nicio regulă de circulaţie.

Dacă în anii trecuţi ieşencele se puteau înscrie în concurs cu maşinile personale, acum, pentru ca şansele de la start să fie egale, toate au condus aceeaşi maşină la proba de îndemânare.

Irina Aghiniţei are carnet de 23 de ani şi a participat şi la celelate ediţii ale concursului de la Iaşi. Pentru ea proba de foc a fost cea de la kart.

 

„Acum că regulamentul e altfel, parcă sunt la prima ediţie. Cred că e mai dificil cu o maşină străină, pentru că nu eşti obişnuit cu maşina respectivă. Anul trecut a fost spectaculos şi mult mai simplu. Am emoţii la karturi, deşi orice copil ar spune că e mult mai simplu. La coşurile de cumpărături o să fie distracţie”, a explicat Irina.

O altă concurentă a spus că nu crede că poate fi o provocare faptul că se va urca la volanul unei maşini pe care nu a mai condus-o.

„Sunt la a doua participare. Am aflat la validarea locurilor că nu voi concura cu maşina mea, dar mi se pare mult mai în regulă aşa”, a afirmat o tânără înscrisă în concurs.

Organizatorii competiţiei spun că proba pe care au avut-o de traversat ieşencele aminteşte de vechiul poligon, dar şi că, de la an la an numărul concurentelor este tot mai mare,

„Am vrut să fim cât mai imparţiali, să dăm şanse egale tuturor participantelor, de asta am apelat la aceeaşi maşină pentru toate concurentele, pusă la dispoziţie de unul dintre partenerii noştri. Este o probă care ne aminteşte de vechiul poligon de obţinere a permisului de conducere pentru a familiariza şi mai mult participantele în trafic cu ceea ce înseamnă competiţiile sportive. De la an la an avem o creştere a numărului de participante”, a declararat Dan Avatajitei, organizatorul evenimentului.

Emoţiile mai mari au fost în poligonul de karting, pentru că multe dintre participante nu se urcaseră niciodată la volanul unui kart, iar proba era una de viteză.

Chiar fără experienţă la volanului unui kart, una dintre concurente a fost aplaudată în timp ce era pe traseu, iar şoferii de pe margine au fost surprinşi de câtă stăpânire de sine a dat dovadă ieşeanca.

„A fost foarte frumos, e a doua oară când conduc un kart, dar prima oară a fost pentru copii, acum mulţi ani”, a povestit femeia.

Cel mai scurt timp înregistrat în traseul de karting a fost de 47 de secunde, iar cea care a reuşit să scoată acest timp câştigând şi competiţia, după proba de cumpărături viteză, într-un centru comercial din Iaşi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici