Vijelii în toată ţara, miercuri şi joi - atenţionare cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi după amiază, o atenţionare meteorologică purtând codul galben prin care anunţă autorităţile din întreaga ţară că miercuri şi joi România va fi afectată de vijelii şi ploi torenţiale, cu fulgere şi grindină.

1 afișare
Imaginea articolului Vijelii în toată ţara, miercuri şi joi - atenţionare cod galben

Vijelii în toată ţara, miercuri şi joi - atenţionare cod galben

"Din a doua parte a zilei de miercuri, 4 iulie, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate regiunile, începând din vestul ţării, şi se va manifesta prin intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie, frecvente descarcări electrice, iar izolat ploi cu caracter torenţial şi grindină", se precizează în textul atenţionării remise de meteorologi tuturor prefeturilor din ţară şi publicate pe site-ul ANM.

Detaliind, meteorologii arată că vremea se va strica miercuri după-amiază, atunci când ploile şi vijeliile vor începe, treptat, în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia şi centrul Moldovei.

Începând de joi dimineaţă, vremea se va strica şi în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

Totuşi, în ziua de miercuri, până la declanşarea fenomenelor prognozate, vremea va fi călduroasă în toată ţara, ba chiar caniculară în local în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei, unde se vor înregistra temperaturi de până la 37 de grade Celsius.

Ploile aşteptate de miercuri după-amiază până joi vor cădea în cantităţi ce nu vor depăşi 25-30 de litri pe metrul pătrat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici